Arhiva

Za muško zdravlje hodalo 40 sudionika

10-11-2017 • 00:00
Rva

U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i volonterke gđe. Jelene Fuček „Hodamo za zdravlje“ već treću godinu zaredom svake srijede u 18 sati.

Content photo Content photo Content photo

U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i volonterke gđe. Jelene Fuček „Hodamo za zdravlje“ već treću godinu zaredom svake srijede u 18 sati.

Kako je kretanje važno za zdravlje, a hodanje aktivnost koju mogu provoditi gotovo svi, sudionici su odlučili upravo „Hodati za muško zdravlje“ kako bi istakli da je to najjednostavniji način održavanja dobrog zdravlja, fizičkog i mentalnog kako muškaraca, tako i žena.

U srijedu 8.11. skupini hodača koji su se okupili „Hodati za zdravlje“ priključili su se i drugi sugrađani i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i njihovi voditelji. U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i volonterke gđe. Jelene Fuček „Hodamo za zdravlje“ već treću godinu zaredom svake srijede u 18 sati.

Tako je i ove srijede aktivnost započela uobičajeno kod mosta na Orljavi (spomenika Nikoli Tesli). Prvo su se sudionici kratko upoznali, zagrijali te nastavili hodati (ne šetati!) orljavskim nasipom prvo u smjeru srednjoškolskog centra i nazad te dalje prema rekreaciji. Nakon jednosatnog treninga, istezanje je predviđeno na istom mjestu gdje i start. Tempo hoda je uobičajeno primjeren najvećem broju sudionika dok su oni brži ili sporiji u mogućnosti odabrati svoj tempo.

– Za muško zdravlje je hodalo gotovo 40 sudionika te zahvaljujemo našim sugrađanima i studentima kako Veleučilišta tako i Medicinskog fakulteta što su podržali ovu akciju. -rekla je Jasmina Kovačević, dr.med., spec. javnog zdravstva, u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Dr. Kovačević poziva sve sugrađane kojima treba dodatni poticaj za tjelovježbu, društvo ili više boravka na svježem zraku da povedu svoje supružnike, susjede i prijatelje ta se priključe u „Hodanju za (vlastito) zdravlje“ svake srijede u 18 sati kod spomenika Nikoli Tesli.

Sudjelovanje je besplatno, a informacije mogu dobiti kod gđe. Jelene Fuček, Udruga „Zdravi život“, 098/1606398, .