Arhiva

Tijekom vikenda više narušavanja javnog reda i mira, policija privodila alkoholizirane vozače

06-11-2017 • 00:00
Rva

Požega, 6.11.2017.

Požega, 6.11.2017.

Policija je tijekom vikenda zabilježila više događanja. Dogodila su se dva narušavanja javnog reda i mira. U petak oko 10,25 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi, 21-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 55-godišnjaka, zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog. U subotu oko 11,30 sati, u Ulici fra Kaje Adžića u Pleternici 78-godišnjak je vikao na 17-godišnjaka i 64-godišnjakinju. Protiv njega također slijedi optužni prijedlog.

Dogodila su se i tri požara. U petak oko 14,30 sati u Kukunjevcu je za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova, a uslijed pregrijavanja motora te zapaljenja ulja, došlo je do požara na kombajnu kojim je upravljao 74-godišnjak. Jučer oko 18,15 sati, u Ulici Hrvatskih dragovoljaca u Novom Selu, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na dvorišnoj zgradi u vlasništvu 58-godišnjaka.  Sinoć oko 19,35 sati, na Trgu kralja Tomislava u Lipiku, u objektu u vlasništvu trgovačkog društva iz Lipika, uslijed kratkog spoja došlo je do požara na električnoj instalaciji.

Policija je tijekom vikenda privela i više alkoholiziranih osoba, koje su ugrožavale javni promet. U subotu oko 19,40 sati, u Požeškoj ulici u Brestovcu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 52-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 promila upravljao osobnim automobilom marke novogradiških registarskih oznaka. Istoga dana, oko 23,30 sati, u u Sokolovoj ulici u Požegi, zatečen je 36-godišnjak koji je upravljao neregistriranim traktorom pod utjecajem alkohola od 1,83 promila. Jučer oko 2,15 sati u Mihaljevcima su policijski službenici zaustavili osobni automobil požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,36 promila upravljao 39-godišnjak.

Istoga dana, oko 2,45 sati, u Njemačkoj ulici u Požegi, 45-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom požeških registarskih oznaka, udario je vozilom u prometnu signalizaciju koja se nalazila na prometnom otoku ispred kružnog toka. On je napustio mjesto događaja, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se između Golog Brda i Kaptola, između dva teretna vozila, pri čemu je nastala samo materijalna šteta, te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Jakšiću, gdje je nepoznato vozilo oštetilo čak pet parkiranih osobnih automobila