Arhiva

Radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda

16-11-2017 • 00:00
Rva

Glavna tema sastanka bila je analiza situacije radova na području Požege i Pleternice, a za čije su izvođenje zadužene Hrvatske vode.

Content photo

Glavna tema sastanka bila je analiza situacije radova na području Požege i Pleternice, a za čije su izvođenje zadužene Hrvatske vode.

Grad Požegu danas su posjetili Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda i Davorin Piha, voditelj Vodnogospodarske ispostave Sredna-Donja Sava te održali radni sastanak s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem, njegovim zamjenikom Marijem Pilonom, gradonačelnicom Pleternice Antonijom Jozić, pročelnicom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Jasminkom Vodinelić, direktorom tvrtke Tekija Antom Kolićem, rukovoditeljem Razvojno – tehničkog sektora tvrtke Tekija Milom Beslićem te Miroslavom Taborskim, voditeljem Vodno-gospodarske ispostave Orljava-Londža Hrvatskih voda u Požegi.

Glavna tema sastanka bila je analiza situacije radova na području Požege i Pleternice, a za čije su izvođenje zadužene Hrvatske vode. Riječ je o radovima koji prethode početku projekta Aglomeracija, vrijednog 140 milijuna kuna, čija bi provedba trebala započeti u idućoj godini. Zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić pohvalio je suradnju između jedinica lokalne samouprave i Hrvatskih voda koja je, prema njegovim riječima, znatno bolja i kvalitetnija nego u prethodnom periodu. Predložene su i aktivnosti kada je u pitanju sustav vodozaštite, a bilo je govora i o zajedničkom projektu Hrvatskih voda i tvrtke Tekija koja se tiče izgradnje kanalizacije mreže i uređenja potoka Vučjak. Na sastanku je također najavljeno kako se u ovoj godini planira završiti izgradnja šetnice uz Veličanku, dok će Hrvatske vode u 2018. godini, u skladu s mogućnostima, raditi na uređenju šetnice desnoobalnog nasipa rijeke Orljave, od Babinog vira do Šijačke ulice.