Arhiva

Predstavom “Baja Buf” sutra započinje ovogodišnje izdanje projekta “Svi na plesnu predstavu”

16-03-2017 • 00:00
Rva

Predstava će se izvesti u tri termina: 10:30, 16:30 i 18:00 sati u dvorani UO Plesne radionice Ilijane Lončar, Dubrovačka 65a.

Content photo Content photo Content photo

Predstava će se izvesti u tri termina: 10:30, 16:30 i 18:00 sati u dvorani UO Plesne radionice Ilijane Lončar, Dubrovačka 65a.

Interaktivnom predstavom za bebe i njihove roditelje “Baja Buf” u suradnji s Kliker mrežom za razvoj suvremenog plesa za djecu i mlade, sutra započinje ovogodišnje izdanje projekta “Svi na plesnu predstavu” Umjetničke organizacije  Plesna radionica Ilijane Lončar  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Predstava će se izvesti u tri termina: 10:30, 16:30 i 18:00 sati u dvorani Plesne radionice, Dubrovačka 65a.

Nastavak projekta slijedi već 20.03.2017. na sam Svjetski dan kazališta za djecu i mlade s predstavom “Črčke” Plesnog teatra Ljubljana namijenjenu djeci 5 – 6 godina iz gradskih vrtića. Črčke će se odigrati u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 9:30.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana plesa 5.05.2017. u dva termina gostovat će plesna predstava Plesnog centra Tala, Ansambl Brutala “Thinker’s clock” za više razrede osnovnih škola te srednje škole. Kako ne bi bila zapostavljena iskusna kazališna publika, za njih je projekt “Svi na plesnu predstavu” pripremio gostovanje profesionalne plesne predstave

“Anatomija mačke” Umjetničke organizacije 21:21 i Zagrebačkog kazališta mladih. Autorski tim čine Petra Hrašćanec i Ksenija Zec. Predstava će se izvesti 4.07.2017. u sklopu 3.požeškog kazališnog festivala u Gradskom kazalištu Požega.

16 godina Plesna radionica Ilijane Lončar uspješno organizira gostovanja profesionalnih plesnih predstava za djecu, mlade i odrasle u Požegi te je program kao takav zaživio među građanima Požege i zauzeo važno mjesto na kulturnoj karti grada, županije i RH.

Velik je broj renomiranih profesionalnih plesnih ansambala, plesača I profesionalnih predstava sudjelovalo od začetka do danas: Plesni studio Liberdance i HNK Zagreb, Studio za suvremeni ples, Zagrebački plesni ansambl,Teatar ITD, Plesni centar Tala, HNK u Osijeku, En-Knapp Slovenija, Plesni studio VEM Vesne Mimice, Učilište ZKM-a, Mala scena, POU Velika Gorica, GK Sisak, Dance Lab Collective, ZeKaeM, VRUM, Prostor Plus, Masa Dance Company.

Projekt “Svi na plesnu predstavu” pod umjetničkim vodstvom samostalne umjetnice Ilijane Lončar nastao je u  cilju edukacije i senzibiliziranja požeške kazališne publike na plesnu umjetnost kao ravnopravnu kazališnu djelatnost.