Arhiva

Pobjednica 5. Švarglijada je Marija Ribičić

15-01-2017 • 00:00
Rva

U organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i Kulturno umjetničkog društva Poljadija sinoć je u Grabarju održana 5. Švarglijada

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i Kulturno umjetničkog društva Poljadija sinoć je u Grabarju održana 5. Švarglijada

U organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i Kulturno umjetničkog društva Poljadija sinoć je u Grabarju održana 5. Švarglijada. Na natječaj je pristiglo 18 uzoraka iz Požeško – slavonske i Osječko – baranjske županije, a titula šampionke pripala je Mariji Ribičić iz Grabarja.

Zlatnu plaketu dobili su i proizvođači Josip Orišković iz Vetova, Dario Timrak iz Grabarja, Anita Kuba iz Jakšića, Ivan Ribičić iz Grabarja, Dario Ergović iz Zarilca, Davor Baričević iz Grabarja i Krčma Zlatni lug iz Donjih Emovaca.

Sve švargle su degustirali i ocjenjivali posjetitelji u dvorani Vatrogasnog doma u Grabarju, koji su najviše svojih glasova na glasačkim listićima dali švarglu Dominika Šolčića iz Gradca. Plakete i nagrade uručili su gradonačelnik Požege Vedran Neferović, predsjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva Josipa Miličević, urednik tjednika Kronika Vladimir Protić i predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić.

Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije te grada Požege i Kutjeva.