Arhiva

Osnovano novo planinarsko društvo- HPD Gojzerica Požega

24-11-2017 • 00:00
Rva

30-ak istinskih zaljubljenika u prirodu i planinarenje odlučili se ekipirati i posvetiti onome što najviše vole, a to je planinarenje.
 

Content photo Content photo Content photo

30-ak istinskih zaljubljenika u prirodu i planinarenje odlučili se ekipirati i posvetiti onome što najviše vole, a to je planinarenje.

U srijedu 22.11.2017. godine u Požegi je osnovano novo planinarsko društvo- HPD Gojzerica, Požega.
30-ak istinskih zaljubljenika u prirodu i planinarenje odlučili se ekipirati i posvetiti onome što najviše vole, a to je planinarenje.

– Nije nam cilj rušiti rekorde u prehodanim kilometrima ili osvojenim vrhovima, već želimo da nam planinarenje bude užitak koji neće sputavati kadrovske i organizacijske nesuglasice. Mi samo želimo što više vremena provesti u prirodi i stoga pozivamo mlade da nam se pridruže, da doista dožive sve ono što planina i općenito boravak u prirodi nude. Planinari kažu “Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje”. I to je doista tako – poručuje Višeslav Turković, predsjednik HDP Gojzerica.

Uz redovite izlete u obližnja gorja tu su i vikend-izleti na neke od brojnih hrvatskih vrhova te jedan višednevni planinarski pohod u visoka gorja. Iza ekipe iz Gojzerice su već Solunska glava u Makedoniji, Olimp s najvišim vrhom Mytikas u Grčkoj, Maljovica i Musala u Bugarskoj, Triglav, Mangart, Grossglockner, Monte Rosa i mnogi drugi vrhovi, a svoje iskustvo i ljubav prema planinarenju žele prenijeti i na mlade naraštaje.

– Svaki boravak u prirodi poziva na novu avanturu jer planine su neiscrpne i gotovo će vas uvijek iznenaditi svojom ljepotom. Planinarenje je sport itekako važan za vaše zdravlje, fizičko, ali prije svega i duhovno. Stoga nam se pridružite, vrata HPD Gojzerica su vam širom otvorena – pozvao je Turković.

Društvo trenutačno okuplja 30-ak iskusnih planinara, a tu su i planinarski vodiči, biolozi, alpinisti…..
U tijeku je rješavanje papirologije. Od Grada Požege pokušat će dobiti prostor za mjesečna okupljanja na kojima će se utvrđivati plan izleta i ostale aktivnosti društva.

Osnivanje HPD Gojzerica pozdravila je dugogodišnja planinarka Nada Banović iz HPD HZZO Požega. Članovima “Gojzerice” ponudila je svu potrebnu pomoć u radu te izrazila zadovoljstvo ovakvom inicijativom u cilju promicanja planinarstva u Požegi.

Upravni odbor HPD Gojzerica čine Višeslav Turković – predsjednik, Ivan Papac – potpredsjednik, Damir Birgeš – tajnik, Silvija Čajka – blagajnica, Lidija Galić – glasnogovornica društva, Ratimir Čajka, Mario Jakobović, Ivica Šnajder, Frano Barišić, Zdravko Matičević, Davorin Veir, Hrvoje Kozarić i Mario Babić.

Nadzorni odbor HPD Gojzerica: Fabijan Barišić, Ivan Svjetličić i Mihael Rukavina.
Sud časti HPD Gojzerica: Tomica Marinac, Milan Mršić i Igor Pejić.
Likvidator HPD Gojzerica: Kristina Turković