Arhiva

Genijalac iz Kaptola ušao na tržište Kuvajta, pomogla predsjednica Kitarović

21-02-2017 • 00:00
Rva

Ime Ivana Jelušića (26) u svijetu poduzetništva odzvanja već tri godine. U tom razdoblju mladi inovativni Kaptolčanin pokrenuo je više uspješnih projekata, pronašao ulagače, a posljednji od njih odveo ga je u Kuvajt, jednu od najbogatijih zemalja svijeta.

Content photo

Ime Ivana Jelušića (26) u svijetu poduzetništva odzvanja već tri godine. U tom razdoblju mladi inovativni Kaptolčanin pokrenuo je više uspješnih projekata, pronašao ulagače, a posljednji od njih odveo ga je u Kuvajt, jednu od najbogatijih zemalja svijeta

Ime Ivana Jelušića (26) u svijetu poduzetništva odzvanja već tri godine. U tom razdoblju mladi inovativni Kaptolčanin pokrenuo je više uspješnih projekata, pronašao ulagače, a posljednji od njih odveo ga je u Kuvajt, jednu od najbogatijih zemalja svijeta. Njegova tvrtka Reaktor radi uslužne poslove za velike klijente poput stranih korporacija, no i za male klijente kroz „startupe“, kojima pomažu njihove ideje provesti u skice i proizvodnju u velikim serijama. Sklapanju ugovora s kuvajtskim partnerom prethodio je nedavni posjet Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Kuvajtu, kojim je potpomognuto jačanje ekonomskih i političkih veza Hrvatske i Kuvajta. 

„Prije nekih godinu i pol dana prvi put sam poslovno otišao u Kuvajt. Prilikom posjeta izgradio sam osobnu mrežu kontakata. Kroz godinu dana radili smo na tim kontaktima i pisali različite projekte za tvrtke tamo. U svjetlu predsjedničkog posjeta Kuvajtu, mi smo se uspjeli dogovoriti s tvrtkom AEA Manufacture da zajednički nastupamo na tržištu Bliskog istoka i Kuvajta“, rekao je za Radio Vallis Aurea Ivan Jelušić.

Dodaje da već imaju zajedničke projekte na kojima rade.  „Prvi klijenti u Kuvajtu su nam poslovne zgrade u premium segmentu koje uglavnom traže centralizirano rješenje u oblaku za podizanje sigurnosti, optimiziranje potrošnje energije te razvoj posebnih proizvoda ili rješenja“, kaže Jelušić.

Partner je razvojna tvrtka u Kuvajtu, koja se bavi različitim modernim inovativnim tehnologijama, pomažu drugim tvrtkama u razvoju proizvodnih procesa i vrlo su važan igrač u tom dijelu svijeta u kontekstu razvoja proizvodnje i inženjerskog poslovanja.

„U tom „joint ventureu“ mi smo tvrtka koja isporučuje tehnologiju, fizičke proizvode pripremljene za naše klijente u Kuvajt. Oni su integratori tamo, ta suradnja je platforma kroz koju ćemo mi plasirati proizvode na tom tržištu“.

Iako je ova suradnja sama po sebi nepojmljiv uspjeh, Ivanove ambicije su i dalje velike.

„Ovo je tek prva naša internacionalizacija. Cilj je da se u narednim godinama pozicioniramo kao tvrtka koja će konstantno isporučivati najinovativnije proizvode u svojim kategorijama, tvrtka koja će koristiti najsvježije tehnologije i tvrtka koja će malim i velikim kompanijama rješavati njihove strateške probleme korištenjem inovacija“, rekao je Jelušić.

Za kraj je poručio mladim ljudima.

„Budite hrabri, malo je toga što možete izgubiti s 25-26 godina. Budite hrabri, jer uspjeh je plod rada i dobre ideje!“