Arhiva

[FOTO]HAK i Grad Požega za sigurnost najmlađih u prometu

11-10-2017 • 00:00
Rva

Mališane su posjetili gradonačelnik Darko Puljašić, predstavnik HAK-a, AK Požega Marijan Babić i kontakt policajac Josip Šipura.
 

Content photo Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Mališane su posjetili gradonačelnik Darko Puljašić, predstavnik HAK-a, AK Požega Marijan Babić i kontakt policajac Josip Šipura.

Hrvatski autoklub, AK Požega u suradnji s Gradom Požegom održao je danas prometno – edukativnu akciju učenicima prvih razreda OŠ Dobriše Cesarića. Mališane su posjetili gradonačelnik Darko Puljašić, predstavnik HAK-a, AK Požega Marijan Babić i kontakt policajac Josip Šipura.

“Došli smo vas danas upoznati s prometnim pravilima zato što se svaki dan krećete cestama, a novi ste u prometu. Grad Požega je u organizaciji ove akcije bio samo posrednik, a mi se zahvaljujemo HAK-u na ovoj inicijativi. Nadamo se da će naši najmlađi uskoro nositi vidljive oznake kako bi bili uočljiviji vozačima. – rekao je gradonačelnik i s mališanima još jednom ponovio najvažnija prometna pravila za sigurno sudjelovanje u prometu. Marijan Babić iz HAK-a, AK Požega naglasio je kako im je želja u prvim danima školske godine pobrinuti se da najmlađim sudionicima u prometu put od kuće do škole i natrag bude siguran i ugodan.

Rekao je Babić, koji je s gradonačelnikom Puljašićem djeci podijelio slikovnice, bojanke i zaštitne fluorescentne prsluke te promotivne materijale u kojima je opisano kako se sigurno ponašati u prometu.

HAK ovom akcijom želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a posebno vozače, na posebno povećan oprez, kada su u pitanju oni najmlađi. Akcija će tijekom sutrašnjeg dana biti provedena i u Katoličkoj osnovnoj školi te školama Julija Kempfa i Antuna Kanižlića.