[FOTO] Požeško Vincelovo 2017.
Požeško Vincelovo objedinjuje tri projekta - Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo – pa su se u Požegi danas okupili brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske




























Požeško Vincelovo objedinjuje tri projekta – Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo – pa su se u Požegi danas okupili brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske
Požeško Vincelovo objedinjuje tri projekta – Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo – pa su se u Požegi danas okupili brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Od 9,30 sati u Gradskoj kući održan je Obrtnički forum, na kojemu je predstavljen Nacrt prijedloga Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, a predstavila ga je državna tajnica Ministarstva poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković. Vlatka Mlakar, voditeljica službe u Upravi za poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta govorila je o temi poticanja poduzetništva i obrtništva, dok je Dragutin Ranogajec predsjednik Hrvatske obrtničke komore predstavio ciljeve projekta zeleno-plavo. Goste su pozdravili gradonačelnik Požege Vedran Neferović, župan Alojz Tomašević te predsjednik HGK-Gospodarska komora Požega Luka Balenović.
Nakon održanog skupa, sudionici su se uputili na središnji gradski Trg Sv Trojstva. Prije paljenja vincelovske vatre i orezivanja trsova, građane i goste su pozdravili Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Dragutin Ranogajec predsjednik Hrvatske obrtničke komore, gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović, župan Alojz Tomašević i Vlatka Mlakar, voditeljica službe u Upravi za poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta dok je projekt Zeleno-plavo ove godine otvorila državna tajnica Ministarstva poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković.
Nakon otvorenja, prišlo se potpali vincelovske vatre, koju je pripremio Odred izviđača Jozo Koutni. Tomislav Didović predsjednik Udruge vinara, vinogradara i voćara Stjepan Koydl, ukratko je gostima objasnio i demonstrirao način rezidbe trsa. Gosti su potom obišli štandove predstavnika Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, koji su priredili degustaciju jela jadranskih i kontinentalnih delicija, a vinari ponudili vina Požeške doline.
U dvorani Doma obrtnika večeras će biti održana prigodna svečanost, sa dodjelom priznanja sudionicima za sudjelovanje u Projektu “zeleno- plavo”, uz zajedničku večeru.