Arhiva

[FOTO] Potpisan Sporazum na pripremi i provedbi projekata temeljenih na Operativnom planu razvoja cikloturizma na području Požeško-slavonske županije od 2017. – 2020.

30-10-2017 • 00:00
Rva

Požeško - slavonska županija financijska sredstva u iznosu od 350.000 kuna dobila je od Ministarstva turizma RH.
 

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo

Požeško – slavonska županija financijska sredstva u iznosu od 350.000 kuna dobila je od Ministarstva turizma RH.

Za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma Požeško – slavonska županija dobila je financijska sredstva u iznosu od 350.000 kuna od Ministarstva turizma RH. Tim povodom danas je u Županijskoj gospodarskoj komori potpisan Sporazum o zajedničkoj suradnji svih dionika s područja županije na provedbi navedenih aktivnosti, suradnja i moguće partnerstvo na pripremi i provedbi projekata temeljenih na Operativnom planu razvoja cikloturizma na području Požeško-slavonske županije od 2017. – 2020. Vedran Neferović, zamjenik požeško – slavonskog župana smatra kako je Sporazum osnova za provođenje ozbiljnijih aktivnosti na području cikloturizma za koji postoje određene potencijali na ovom području.


 

Rekao je Neferović. Svaki projekt će se provoditi sukladno posebnim ugovorima o suradnji i partnerstvu sklopljenim između pojedinih sporazumnih strana. Glavni ciljevi provedbe su umrežiti sve dionike u turizmu kako bi se intenzivirao razvoj cikloturizma na prostoru cijele Županije. Razviti mrežu atraktivnih, sigurnih, održavanih i dobro uređenih cikloturističkih ruta čiju atraktivnost podupire dobro organiziran i kvalitetan sustav svih potrebnih specijaliziranih usluga za cikloturiste. Jasno regulirati kretanje biciklista po svim vrstama cesta i putova s hrvatskim propisima i najboljom hrvatskom praksom po pitanju sigurnosti, uključujući i kretanje po posebnim vrstama putova i teritorija. Stvoriti potencijalnu klimu za poduzetništvo u domeni smještaja, ugostiteljstva, servisa, trgovina, najma bicikla, agencijskih usluga za cikloturizam, biciklističkih vodiča i pratitelja i drugih aktera turističke ponude kako bi se rute dobro povezale sa svim segmentima turističke ponude u Županiji, te intenzivirati promocijske i info aktivnosti sustava turističkih zajednica i drugih dionika kroz izradu kvalitetnih promocijskih materijala i provedbu zajedničkih aktivnosti s naglaskom na specifičnost Županije u smislu kontrasta imidža „ravne Slavonije“ i raznolikosti reljefa Požeško-slavonske županije.

najavila je Ivona Odvorčić Kahanek iz TZ Požeško-slavonske županije.

Sporazum su potpisali gradonačelnici, načelnici i direktori turističkih zajednica, Požeško – slavonske županije te ravnatelji, direktori i ovlašteni predstavnici ispred Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste PSŽ, Policijske uprave PSŽ, Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, Javne ustanove Park prirode Papuk, Regionalne razvojne agencije Panora, Zavoda za prostorno uređenje PSŽ i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem PSŽ.