Arhiva

FLORomAnija – moderna predstava u kojoj se svatko može prepoznati

08-02-2017 • 00:00
Rva

Ovog vikenda premijeru će doživjeti nova predstava vlastite produkcije Gradskog kazališta Požega. Ulaznice za pretpremijeru u petak i izvedbu u nedjelju su u prodaji

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo
00:00

Ovog vikenda premijeru će doživjeti nova predstava vlastite produkcije Gradskog kazališta Požega. Ulaznice za pretpremijeru u petak i izvedbu u nedjelju su u prodaji

Ovog vikenda premijeru će doživjeti nova predstava vlastite produkcije Gradskog kazališta Požega, pod nazivom „Floromanija“. O kakvoj predstavi je riječ, pojasnila je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.

Redatelj predstave Majkl Mikolić je pozvao gledatelje da dođu uživati u priči s kojom se svatko može poistovjetiti i prepoznati se. Opisao je kako je predstava nastajala.

Glavnu žensku ulogu igra sjajna Barbara Rocco, glumica HNK-a Varaždin. U predstavu je došla na poziv svoje bivše studentice, požeške glumice Marijane Matoković.

Za svoju uloge Flore ističe da takvu vrst slobode nema glumac često, jer se može odigrati na bezbroj drastično različitih načina. Marijana Matoković, glumica Gradskog kazališta Požega, u predstavi igra dvije uloge – Finu i Fani, sestre blizanke. Marijana je također istaknula da tekst dopušta niz načina kako odigrati te uloge.

Glavnu mušku ulogu Florijana igra Luka Juričić, koji u brak s Florom pokušavati unijeti neka potrebna osvježenja.

Luka je posebno istaknuo kako je po prvi puta u Požegi, no da je kao gost stekao dojam o predivnim, pristojim ljudima, spremnima pomoći te da je atmosfera u kazalištu također obiteljska i pozitivna.

Uz spomenute, autor teksta je Boris Senker, za kostimografiju i scenografiju zadužena je Zdenka Lacina, scenski pokret Maja Đurinović, glas Frankie Boya je Filip Šovagović, a pjesmu „Pustinja“ pjeva Mila Elegović. Za svjetlo, ton dizajn, garderobu i scenske poslove zadužene su domaće snage: Goran Krmpotić, Dario Hak, Marija Matijanić, Ljiljana Rodić i Renato Pok.

Premijera, za koju ulaznice nisu u prodaji, je u subotu 11. veljače u 20 sati. Ulaznice za pretpremijeru u petak 10. veljače i reprizu u nedjelju 12. veljače od 20 sati možete osigurati u Gradskom kazalištu Požega radnim danom od 9 do 14 sati.