Arhiva

Erasmus +: Ekonomska škola bila je domaćin učenicima i profesorima iz Cipra, Mađarske, Poljske, Portugala i Poljske

06-10-2017 • 00:00
Rva

Ekonomska škola u Požegi protekla četiri dana bila je domaćin mobilnosti međunarodnog Erasmus+ projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u školama diljem Europe, pod nazivom „BookPals“

Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo

Ekonomska škola u Požegi protekla četiri dana bila je domaćin mobilnosti međunarodnog Erasmus+ projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u školama diljem Europe, pod nazivom „BookPals“

Ekonomska škola u Požegi protekla četiri dana bila je domaćin mobilnosti međunarodnog Erasmus+ projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u školama diljem Europe, pod nazivom „BookPals“​. Osnovne teme ovog projekta su poticanje čitalačkih aktivnosti učenika, ovladavanje pismenostima 21. stoljeća za učenike i nastavnike te usvajanje novih nastavnih metoda za nastavnike.

Partneri požeškoj Ekonomskoj školi su srednje škole iz Cipra, Mađarske, Poljske, Portugala i Turske, a ciljana skupina su učenici od 16 do 19 godina te nastavnici općeobrazovnih predmeta. Projekt traje dvije školske godine, tijekom kojih je planiran niz aktivnosti usmjerenih ostvarivanju zadanih ciljeva, kao i posjeta školama uključenima u projekt. Ovo je četvrta mobilnost, a u prvoj godini su posjetili škole partnere u Mađarskoj, Poljskoj i na Cipru.

Kako je došlo do ovog projekta, pojasnila je koordinatorica Lidia Gerstman.

U Gradskom kazalištu Požega danas je upriličen program kroz koji je javnosti predstavljen projekt, te pokazana aktivnosti u kojoj su učenici u 4 međunarodna tima izveli isti dramski predložak, „Good Morning Teacher“, autora Deana Lundquista. Riječ je o kraćem komadu koji tematizira utjecaj nastavnika na učenika, prikazujući život kao Odiseju, tematsku osnovu za niz aktivnosti u prvoj godini projekta. U Galeriji Ciraki prikazani su radovi učenika nastali tijekom protekle četiri mobilnosti.

Ravnateljica Ekonomske škole Marinka Parac zahvalila se kolegama i učenicima iz Cipra, Turske, Portugala, Poljske i Mađarske na dolasku i aktivnom radu, uz nadu da su osjetili gostoljubivost i toplinu domaćina.

Nakon izvedbe predstava, publika je imala priliku glasovati za najbolju, a učenici i voditelji koji su je pripremili bili su prigodno nagrađeni. Pobjednički tim bio je crveni, predvođen profesoricom engleskog jezika s Ekonomske škole Jelenom Kovačević.