Arhiva

Dodijeljene 53 stipendija studentima s područja Velike

29-12-2017 • 00:00
Rva

Osim stipendiranja studenata, Općina Velika financira i kupnju školskih udžbenika za sve učenike s područja općine

Osim stipendiranja studenata, Općina Velika financira i kupnju školskih udžbenika za sve učenike s područja općine

Općinski načelnik Općine Velika Vlado Boban i njegov zamjenik Ivica Potočanac jučer su uručili ugovore o dodjeli stipendija studentima s područja Općine Velika.

Dodijeljeno je ukupno 53 stipendije ukupnog iznosa 253.000,00 kn, od čega je 49 stipendija po 500,00 kn studentima koji studiraju izvan Požeško-slavonske županije i 4 stipendije po 200,00 kn studentima koji studiraju u našoj Županiji.

Načelnik Boban svima je poželio sretne blagdane, a u 2018. godini dobrih ocjena, sreće i zdravlja, te dodao da se nada da će nakon završetka studija naći svoje radno mjesto ovdje i svojim znanjem pomoći razvoju naše Općine i Republike Hrvatske.

Općina Velika posljednjih 7 godina dodjeljuje stipendije kao pomoć studentima i njihovim obiteljima, daruju novorođenu djecu sa iznosom od 2.000,00 kn te za 4 i više djece u obitelji dodatnih 1.000,00 kn. Sufinanciraju prijevoz učenicima koji idu u srednju školu u Pakrac, Slavonski Brod, Osijek i Zagreb s kupnjom jedne povratne karte mjesečno te financiraju kupnju školskih udžbenika za sve učenike s područja općine.