Arhiva

Diži se, Roy Batty!

20-09-2017 • 00:00
Rva

U organizaciji članova i volontera Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, uz profesionalnu pomoć članova Udruge alternativaca - UMPASK, 23. rujna u Društvenom domu u Starom Petrovom Selu blizu Nove Gradiške, bit će održan humanitarni koncert "Diži se, Roy Batty!" s ciljem pomoći teško bolesnom Mariju Žalcu (36), koji je krajem 2016. godine doživio dva moždana udara s teškim oštećenjima.

 

Content photo Content photo

Humanitarni koncert 23.9. u Starom Petrovom Selu

U organizaciji članova i volontera Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, uz profesionalnu pomoć članova Udruge alternativaca – UMPASK, 23. rujna u Društvenom domu u Starom Petrovom Selu blizu Nove Gradiške, bit će održan humanitarni koncert “Diži se, Roy Batty!” s ciljem pomoći teško bolesnom Mariju Žalcu (36), koji je krajem 2016. godine doživio dva moždana udara s teškim oštećenjima.

Posljedice su rezultirale gubitkom mnogih tjelesnih funkcija od važnosti za Mariov život. Sve do danas njegovi bližnji suosjećaju s jako sporim oporavkom, unatoč stručnoj brizi u Krapinskim toplicama. Krajem mjeseca srpnja je došao kući i o njemu brinu njegovi roditelji. Činjenica je da su suočeni s dodatnim troškovima liječenja, pružanjem adekvatne njege i što lagodnijih uvjeta za oporavak i samostalnost svoga sina.

Mario potječe iz skromne obitelji, ali njegovi prijatelji bili su uporni doznati koji su stvarni troškovi liječenja, kao i koliki troškovi tek slijede. U želji za produktivnim djelovanjem pokrenuli su humanitarnu akciju koja će kulminirati događajem za pamćenje za sve mještane i posjetitelje. 

U dvorani Društvenog doma Staro Petrovo Selo, pozornicu će 23. rujna dijeliti neka od najpoznatijih glazbenih imena u Hrvatskoj, a ujedno neće biti zapostavljena ni underground scena. Kantautorske snage Sara Renar i Lovely Quinces prezentirat će ono najbolje od novije autorske glazbe suptilnog i eksperimentalnog karaktera. Želja organizatora je i dovesti dio kvalitetne alternativne rock scene, za što će biti zaduženi hvaljeni stoner rockeri Cojones. Kako će plemenita koncertna večer odmicati, tako će zvučna kulisa biti sve žešća. Moćni riffovi ekstremnog metala tutnjat će zahvaljujući perspektivnim Požežanima iz benda Defiant. Potom slijedi show uz jednu od najvećih tribute atrakcija, Kein Engel, čija svirka vjerno dočarava osebujnost live nastupa Rammsteina. Za kraj je osigurana vrhunska zabava uz kreativni hip-hop dvojac Sett & 3ki Still iz Osijeka, široj javnosti poznat kao Krankšvester.

Cijena ulaznice je 30 kuna. Na ulazu će biti postavljena i kutija za donacije za sve koji žele dati više od navedenog iznosa. Cjelokupan prihod koncerta ide Mariu, no već tijekom humanitarne akcije svi ljudi velikog srca mogu pomoći ili sudjelovati. Dovoljno je posjetiti službenu Facebook stranicu i informirati se o svim aktivnostima i novostima.

Pokrovitelj koncerta je HDS ZAMP, dok je mjesto održavanja ustupila Općina Staro Petrovo Selo. U promociji i realizaciji događaja pomažu brojni sponzori: Grad Nova Gradiška, Fast food, caffe bar i noćni bar Alibi, pivo Bošnjak, restoran i prenoćište Turist, poduzeće David, hostel Maksimilijan, zaštitarska tvrtka Aleph Tau, vinski podrum Kraljić, vinarija Kovre i drugi. Posebne zahvale idu agencijama Street Pulse i Los Angeles Agency, kao i Hangtime Agency na logističkim savjetima. Organizatori, u ime Mariovih roditelja, zahvaljuju za donacije Brodsko-posavskoj županiji i tvrtki Nemec Pharmacia. 
 
Koncert će biti održan u subotu, 23. rujna, a vrata Društvenog doma Staro Petrovo Selo otvaraju se u 20 sati.