Arhiva

Čaj za malog zmaja: Prikupljeno preko 50 tisuća kuna vrijednih darova

20-12-2017 • 00:00
Rva

Dovršena je uspješna javno-zdravstvena akcija „Čaj za malog zmaja“, kroz koju je prikupljeno poklona građana, tvrtki, institucija i ustanova u vrijednosti većoj od 50 tisuća kuna

Content photo
00:00
00:00
00:00
00:00

Dovršena je uspješna javno-zdravstvena akcija „Čaj za malog zmaja“, kroz koju je prikupljeno poklona građana, tvrtki, institucija i ustanova u vrijednosti većoj od 50 tisuća kuna

Dovršena je uspješna javno-zdravstvena akcija „Čaj za malog zmaja“, kroz koju je prikupljeno poklona građana, tvrtki, institucija i ustanova u vrijednosti većoj od 50 tisuća kuna.

Organizator ove akcije je drugu godinu zaredom Centar za socijalnu skrb Požega, pa je ravnatelj Vjekoslav Potočanac izvijestio kako će s navedenim iznosom ovogodišnjom akcijom biti obuhvaćeno150 djece iz 64 obitelji. Svako dijete će dobiti paket u vrijednosti do 300 kuna. (na fotografiji je primjerak oglednog paketa za obitelj s troje djece, od toga dvoje mlađe od 7 godina).

Partner u akciji bio je Dom zdravlja Požeško-slavonske županije, angažiravši svoje dobavljače, koji su velikodušno donirali potrebitu djecu. Ravnatelj Marijan Višaticki dodaje da će Dom zdravlja sudjelovati i sutra kroz predavanje dr. Đemenine Zečević pri podjeli darova obiteljima u potrebi, a tema predavanja bit će vezana uz praćenje rasta i poticanje razvoja djece pod nazivom „Doživjeti stotu“. Predavanje govori o važnosti zdravog životnog stila za dugovječnost, čime se želi istaknuti kako su nejednakosti u zdravlju nedopustive te i na taj način žele pomoći ublažavanju istih. Uz dr. Zečević, u predavanju će sudjelovati i dr. Jasmina Kovačević iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Osim djelatnika Doma zdravlja, značajni darovatelji iz javnog i privatnog sektora su se organizirali i donijeli vrijedne kutije pune poklona. To su zaposlenici Allesa d.o.o, zubna ordinacija Mihelčić, Umjetnička organizacija Plesne radionice Ilijane Lončar, Udruga Požežana iz Zagreba, OPG Livak, zaposlenici u Odgojnom zavodu, MUP, HZZ, Obrtnički dom, Kaznionica Požega, Slavonija papir, Dom Baketarić, Dental grupa iz Umaga, Međimurje Plin, Hrvatske šume, PM Đimoti, Ljekarna Škoko, Ugostiteljstvo ”Vesna”, Kemijska čistionica ”Safari”, Medical Intertrade d.o.o., KnK informatika d.o.o., Jelušić d.o.o. Kaptol, te Grad Požega i Požeško-slavonska županija.

Zavod za javno zdravstvo je u akciji sudjelovao kroz prikupljanje darova te logističku podršku, rekao je ravnatelj Mato Matijević te se posebno zahvalio Veleučilištu u Požegi.

U akciju se po prvi puta uključio i Odgojni zavod u Požegi, rekla je ravnateljica Ranka Farkaš.

Uz Odgojni zavod, u akciju su se uključili i službenici Zatvora u Požegi prikupljanjem donacija, a u akciju se aktivno uključila i Osnovna škola Antuna Kanižlića, zbog čega je ravnateljica Marija Samardžija izrazila  zadovoljstvo.

Voditeljica projekta Arijana Pospišil istaknula je da je ove godine akcija imala i umjetničku notu, pa su tjedan doniranja prigodnim programom zatvorili Scenski studio ARTina i Glazbena radionica Nota.

„Pokušat ćemo snage usmjeriti na to da ova javno-zdravstvena akcija postane tradicionalna akcija naše male zajednice“, rekla je na kraju voditeljica projekta Arijana Pospišil.