Arhiva

Aurea fest jazz: Jedna smo od rijetkih sredina koja može prezentirati jazz program na glavnom gradskom trgu

25-08-2017 • 00:00
Rva

Treću godinu zaredom jedna večer Aurea festa posvećena je jazzu. Među prvim asocijacijama na spomen ovog temeljnog glazbenog žanra Požežanima je svakako Big Band Požega i njihov voditelj Zvjezdan Marjanović Zveki, prodirektor Aurea fest jazza.

Treću godinu zaredom jedna večer Aurea festa posvećena je jazzu. Među prvim asocijacijama na spomen ovog temeljnog glazbenog žanra Požežanima je svakako Big Band Požega i njihov voditelj Zvjezdan Marjanović – Zveki, prodirektor Aurea fest jazza

Treću godinu zaredom jedna večer Aurea festa posvećena je jazzu. Među prvim asocijacijama na spomen ovog temeljnog glazbenog žanra Požežanima je svakako Big Band Požega i njihov voditelj Zvjezdan Marjanović Zveki, prodirektor Aurea fest jazza.

Uz brojne goste, soliste i izvođače, Big Band Požega i ove će godine biti okosnica jazz večeri. Program nam je predstavio Zveki.

„Drago mi je što se već treću godinu zaredom naš Big Band može predstaviti široj publici. Ovaj Aurea fest jazza započet će nastupom vokalnog sastava Akvarel iz Osijeka. Oni će nastupiti s polusatnim vlastitim programom te kao prateći vokali Big Banda. To je sastav koji izvodi sve a capella, s tim da je jedan od članova i beatboxer. Jako su zanimljivi i jedinstveni u Hrvatskoj. Sretniji koji su bili u ožujku u Gradskom kazalištu Požega na koncertu Big Banda mogli su to čuti, mogli su vidjeti i na TV-u, a ovaj put će se predstaviti na središnjem požeškom trgu.

Big Band će potom odsvirati presjek svog godišnjeg rada, naravno uz goste, među kojima je puno poznatih instrumentalista i vokalnih solista. Od instrumentalista to su: Boris Popov, Ante Gelo, Arsen i Oliver Ereš na saksofonima, Zvonimir Bajević na trubi. Priključit će se i članovi banda koji treći nastupa, a svi su eminentni glazbenici – Janko Novoselić, Goran Delač i Elvis Penava. Svi dolaze s velikim veseljem i jedna smo od rijetkih sredina koja ima tako nešto, da se može prezentirati jazz program na glavnom gradskom trgu.

Što se tiče vokalnih solista to su naši stalni Damjan Pirović i Jelena Korov Ježić, a predstavit će se i Adrijana Baković te Nera Mamić, jedna mlada Osječanka koju treba čuti. Po prvi puta će s nama zapjevati i dvije PožežankeSanela Soldo Kovačević i Mila Bauković, moja susjeda s Tekije, koja dugi niz godina gradi karijeru jazz pjevačice po Osijeku i cijeloj Slavoniji. Jako je dobra i to joj je prva prilika da nastupu s Big Bandom Požega.

Program će krenuti oko 20,15 do 22 sata na glavnom gradskom trgu, a potom selimo u atrij Kazališne kavane. Tamo ćemo predstaviti glazbenu atrakciju, band predvođen Jankom Novoselićem. To je plesni jazz, koji zvuči kao elektronska glazba ili house glazba, ali ima elemente jazz glazbe i izvodi se uživo.

Pozivam sve građane, građanke i slušatelje da dođu na jazz fest. Ne mora se ići u Osijek, Zagreb ili svjetske metropole da bi nešto doživjeli. Imamo mi to sve i doma, samo treba izaći i doći. Najavljuje se lijepo vrijeme i mislim da su svi preduvjeti za jednu jako dobru zabavu ispunjeni“, rekao nam je Zvjezdan Marjanović.