Arhiva

Tradicionalno druženje novinara i gradonačelnice Jozić

25-01-2016 • 00:00
Rva

Povodom blagdana svetog Franje Saleškog zaštitnika novinara u hotelu Grgin dol požeške novinare okupila je Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Sveti Franjo Saleški, zaštitnika novinara

Povodom blagdana svetog Franje Saleškog zaštitnika novinara u hotelu Grgin dol požeške novinare okupila je Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice. Gradonačelnica je pozdravila sve novinare lokalnih medija i zahvalila im na dosadašnjoj suradnji. Na zajedničkom druženju bio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić i saborski zastupnik Franjo Lucić koji je započeo ovu tradiciju prije 11 godina.

Spomendan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara, obilježava se 24. siječnja, bio je francuski plemić, koji je nakon završenog doktorata prava u Padovi, doživio duhovno obraćenje te postao svećenik, a kasnije i biskup ženevske biskupije. Proglašen je svetim 1665. godine.

– Neka vam vaš nebeski zaštitnik bude uzor u svemu što radite, da na jedan korektan način realno prenosite što se događa na području Požeško-slavonske županije i grada Pleternice. Zahvaljujem vam na suradnji svih ovih proteklih godina i želja mi je da se odlična suradnja lokalne samouprave grada Pleternice i vas medija nastavi i u budućnosti. Vi ste nam u jednu ruku promotori ali i kritičari, vi ste vaga našeg rada i u jednom dijelu nas korigirate, ali isto tako drago mi je čuti i pročitati puno lijepih stvari o Pleternici , od investicija na našem području, rada naših udruga, do uspjeha naših gospodarstvenika i projekta – istaknula je Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice.

– Svi naši uspjesi rezultat su jednog kontinuiteta u radu, 17. siječnja ove godine Pleternica je proslavila 19 godina od proglašenja gradom. Iduće godine vjerujem da će biti lijepo vidjeti što je Pleternica napravila i postigla u dva desetljeća. To je jedna strategija i vizija koja je zacrtana za grad Pleternicu od koje nismo odstupali neovisno o tome koji su ljudi bili na čelu Grada – dodala je Antonija Jozić.