Arhiva

Suradnja požeških udruga u cilju promocije čitanja

28-01-2016 • 00:00
Rva

U cilju promocije čitanja Udruga „Oppidum“ pokrenula je projekt „Free library“ gdje svi građani mogu doći uzeti knjigu te donijeti svoje.

Content photo Content photo

Free library udruge “Oppidum”

U cilju promocije čitanja Udruga „Oppidum“ pokrenula je projekt „Free library“ gdje svi građani mogu doći uzeti knjigu te donijeti svoje. Udruga „Sirius“ jučer je njihovoj knjižnici donirala više od 60 naslova.

– „Free library“ je zapravo je jedna od aktivnosti šireg projekta koji se zove „Media lab Oppidum” u smislu da pokušavamo spojiti nove tehnologije, umjetnost i kulturu. Projekt je financiran od Zaklade Kulturanova i fokusiran je prvenstveno na umjetnost i kulturu. Knjižnica je otvoren za sve građane svaki radni dan od 9 do 13 sati u našim prostorijama u Cehovskoj 8 i svi mogu doći donijeti svoje i uzeti knjigu ili dvije koje žele pročitati. Cilj je promovirati čitanje i nadamo se da će naša knjižnica snažnije zaživjeti među ljudima – rekao je Vedran Ravlić, predsjednik udruge „Oppidum“.

– Nakon rada na štandovima tijekom blagdana ostala nam je velika količina knjiga. Obzirom da imamo dobru suradnju s udrugom „Oppidum“, odlučili smo dio knjiga pokloniti njihovoj knjižnici. I sama sam korisnik njihove knjižnice sviđa mi se projekt , jednostavan je, donesete knjigu, uzmete drugu, nema članarine, nema zakasnine. Mi smo donijeli oko 60 naslova i nadamo se da će se naći po nešto za svakoga. Udruga Oppidum to doista zaslužuje jer rade vrijedne projekte, podržavaju rad naše udruge i na ovaj način im zahvaljujemo – istaknula je Gordana Malbašić, predsjednica udruge „Sirius“.