Arhiva

Promocija petominutnog filma o udruzi “Sirius”

19-02-2016 • 00:00
Rva

Sinoć je u prostorima Art kina u Požegi održana promocija kratkog filma o udruzi Sirius. Mladi požeški filmaš Petar Starčević član filmske udruge Vivid Cinema potaknut problemima Udruge odlučio je pomoći na svoj jedinstven način.

Content photo Content photo Content photo Content photo

“Apel za pomoć životinjama”

Sinoć je u prostorima Art kina u Požegi održana promocija kratkog filma o udruzi “Sirius”. Mladi požeški filmaš Petar Starčević član filmske udruge Vivid Cinema potaknut problemima Udruge odlučio je pomoći na svoj jedinstven način. U petominutnom filmu prikazuje se problematika Siriusa i kako se bore za svaku životinju i opstanak Udruge.

– Potaknut Facebook statusima udruge “Sirius” razmišljao sam kako bi im mogao pomoći u njihovoj borbi i ostvarenju ciljeva. Odlučio sam dati svoj doprinos snimanjem kratke video reportaže, koju smo stavili na YouTube kanal Vivid Cineme koja trenutno ima 15 tisuća pretplatnika. Ovim putem promovirat ćemo rad Udruge “Sirius”. Nadamo se da će video dodatno senzibilizirati ljude i da ćemo ih tako potaknuti na udomljavanje pasa, doniranje i volontiranje – rekao je Petar Starčević.

Udruga “Sirius” djeluje od 2007. godine i do sada su udomili više od 800 napuštenih životinja. U srpnju 2014. godine Udruga je pokrenula projekt “Članarina za kastraciju” s kojim se omogućilo da građani jeftinije i lakše kastriraju svoje životinje. Udruga se financira isključivo iz donacija i članarina i u ovom trenutku duguje požeškoj Veterinarskoj ambulanti 30 tisuća kuna. Kako bi što prije sanirali dug organiziraju koncerte, štandove i aukcije.

– Dug se lagano topi, u dva mjeseca smanjili smo ga za 10 tisuća kuna i sada uplate polako idu i dalje provodimo aukcije, trudimo se i nadamo kako ćemo uz pomoć naših sugrađana, ali i šire zajednice vratiti dug. Međutim dug blokira naš rad, obustavili su nam sve veterinarske usluge dok ne podmirimo dugovanje i do tada jednostavno ne možemo primati nove životinje. Veterinarske usluge koja su nam potrebne, moramo platiti gotovinom što nam je zaista veliki problem – istaknula je Gordana Malbašić, predsjednica udruge “Sirius”.

Na sinoćnoj promociji zahvalnice za doprinos radu Udruge dobili su Petar Starčević, domaćin Art kino Požega i požeški kantautor Nenad Vlašić koji je za sve nazočne odsvirao i nekoliko glazbenih brojeva.

Video reportažu “Apel za pomoć životinjama” možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=oNKVpSPbq7c