Arhiva

PRENOSIMO: Pucanj u prazno “požeških medijskih mogula” sa 034 portala

18-11-2016 • 00:00
Rva

U današnjem članku autorice Đurđe Siladi, objavljenom na portalu Radija Nova Gradiška, u određenom kontekstu spomenut je i Radio Vallis Aurea. Stoga prenosimo našim čitateljima članak u izvornom obliku, uz priložene fotografije

Content photo Content photo

U današnjem članku autorice Đurđe Siladi, objavljenom na portalu Radija Nova Gradiška, u određenom kontekstu spomenut je i Radio Vallis Aurea. Stoga prenosimo našim čitateljima članak u izvornom obliku, uz priložene fotografije

U današnjem članku autorice Đurđe Siladi, objavljenom na portalu Radija Nova Gradiška, u određenom kontekstu spomenut je i Radio Vallis Aurea. Stoga prenosimo našim čitateljima članak u izvornom obliku, uz priložene fotografije.

Sutra SDP Hrvatske bira novog predsjednika stranke. Bit će to zanimljiva utrka za ulazak u drugi krug, jer sudeći po anketama svaki kandidat “prolazi” u prvom krugu.
No, čitajući tako i politički nabrijane tekstove po portalima, a potaknuti istupom Zdravka Ronka na plenarnoj sjednici Sabora koji je replicirajući Franji Luciću o njegovoj ulozi u pljački Hrvatskih šuma dotakao i sadašnjeg predsjednika SDP-a brodsko posavske županije , odlučili smo se osvrnuti na nedavni tekst o Zdravku Ronku objavljen na 034 portalu pod naslovom ” Rastura li Ronko požeški SDP”?

Čitajući spomenuti tekst ostali smo u čudu znajući da je 034 portal svojevremeno pisao vrlo “inspirativne” tekstove o radu, zalaganju i istinskim rezultatima i gradonačelnika i župana i zastupnika Zdravka Ronka za svoju Požeško slavonsku županiju te kako je znao obnoviti pruge i uskrsnuti ugašene, ostvariti izvanredne rezultate u cestovnoj infrastrukturi, dati značajan doprinos u opstojnosti mnogih tvrtki, spašavanju spomeničke baštine, založiti se da od klinički mrtve bolnice u Pakracu kojoj su palili svijeće danas Pakračani imaju sigurnu, stabilnu i u financijski pozitivnu Gradsku bolnicu, jedinu takvu bolnicu koja ima magnetnu rezonancu, kako je svoj nemjerljiv doprinos dao Požeškoj bolnici, najboljoj u svojoj kategoriji u RH. Da, nebrojeno puta smo o tim njegovim zaslugama i lobiranju čitali u mnogim medijima, posebno na 034 portalu i odjednom, upravo na tom portalu osvane tekst „Ronko rastura požeški SDP”.

Kao novinari, u čudu smo pročitali tekst i zagrebli ispod površine kako bi saznali tko je autor pa otkrili da je isti usred ovog ljeta nakon izbacivanja iz SDP-a našao utočište na listi 365 Milan Bandić osvojivši čak 246 preferencijalnih glasova.

Isfrustriran tim „uspjehom“ i željom za povratak u okrilje SDP-a, pa i u Ljeskovicu gdje je svojedobno bio udobno smješten, nudi se kao „veliki medijski mogul“ kreator političke scene u Zlatnoj dolini Davoru Bernardiću u kampanji za Predsjednika SDP-a. „Mudro“ procjenjujući kako se Bernardiću ne sviđa Ronko, on opleti po njemu, zatajivši pri tom i Bernardiću, ali i „slobodnom zidarčiću“, mogulu svih novinskih mogula i vlasniku 034 portala kako mu se prema potvrđenim informacijama koje je naša redakcija dobila od nadležnih institucija češljaju sumnjivi neizvršeni radovi, a plaćeni računi za građevinske radove i usluge u Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Ljeskovici koji iznosi baš i nisu mali, nakon čega ćemo po dovršetku provjere i vještačenja dobiti potpun odgovor.
I nakon svega odlučili smo upitati i glavnog rušitelja SDP-a u Požeško slavonskoj županiji Zdravka Ronka kojeg smo dobili u Saboru, čime je izazvao toliki bijes „novinskog mogula“ Ivana Vlahovića.

Odgovor nas je doista iznenadio!
„Ivan je kao što je svojedobno bio i Vaš Ante Šolić pod mojom zaštitom, i ne zamjeram mu. Moj je krimen što sam ga nakon dvije godine izvukao iz te specijalizirane ustanove. Trebao sam se možda potruditi da tamo ostane barem kao štićenik. Mea cupla, mea culpa…”

Šokirani odgovorom, zbrojili smo dva i dva i shvatili da nam je puni odgovor na to pitanje ustvari dao sam Davor Bernardić 26. listopada ove godine u intervju Radio Valis Aurei, u kojem kaže:

“Gospodin Ronko je institucija SDP-a, on je čovjek koji je bio i župan i gradonačelnik, čovjek koji je uspio u jednoj teškoj sredini za SDP, dobiti povjerenje građana . . ., kaže Bernardić za RVA, a mi dodajemo kako je Davor Bernardić dajući ovako promućurnu izjavu svhatio koliko Zdravko Ronko sa svojim povjerenjem kod građana, preferencijalnim glasovima i sigurnom bazom treba svakom potencijalnom pobjedniku ovih izbora i da Zdravko Ronko ne rastura već okuplja SDP, ne samo u Požegi već u cijeloj V. izbornoj jedinici.

IZVORNI ČLANAK