Arhiva

Predstava o današnjoj komunikaciji među ljudima koja je dovela do jednog strašnog otuđivanja

16-01-2016 • 00:00
Rva

Sinoć u prepunom Gradskom kazalištu Požega, Teatar Ludens odigrao je predstavu "U tom mailu piše...".

Content photo Content photo Content photo

Teatar “Ludens” – “U tom mailu piše…”

Sinoć u prepunom Gradskom kazalištu Požega, Teatar Ludens odigrao je predstavu “U tom mailu piše…”. Teatar Ludens od svog osnutka prije devet godina redovno gostuje i surađuje s požeškim kazalištem.

Predstava govori o ludilu našeg vremena kroz jednu banalnu priču gdje je jedan mail namijenjen besramnom dopisivanju s ljubavnicom krivo upućen na adresu supruge, stvorio beskrajan niz intriga koje se u stvarnosti predstave uopće ne događaju. Na sceni se vidjelo samo pet usamljenih ljudi koji svaki u svom prostoru intimno zbliženi prema svom računalu ili mobitelu pokušavaju razmotati zapetljani čvor vlastite cyber-stvarnosti.

– Predstava se bavi suvremenom problematikom, danas kada pogledate oko sebe svi “držimo nos” u tim ekranima, svi smo stalno u nekom virtualnom svijetu, gotovo da smo zanemarili stvarni, realni život. Ista stvar je i s junacima ove predstave, tekst pronalazi potpuno novi prostor dramske radnje, naime radnja se ne događa nigdje. Ono što vidimo na pozornici je samo nekakva nuspojava interakcije u virtualnom svijetu. Naslov predstave nastao je parafraziranjem stare narodne brojalice “Pliva patka preko Save, nosi pismo na vrh glave” samo što je u našoj predstavi pismo zamijenjeno mail – om i upravo se tim parafraziranjem htjelo dati do znanja da je današnja komunikacija među ljudima, koliko god brža, tehnološki naprednija dovela do jednog strašnog otuđivanja – rekao nam je Sven Šestak, izvršni producent i glumac.

U predstavi glume, Petar Ćiritović, Jelena Hadži – Manev, Iskra Jirsak, Lada Bonacci i Sven Šestak.