Arhiva

Peto pokladno jahanje i deveta povorka maškara ovog vikenda u Pleternici

03-02-2016 • 00:00
Rva

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Grad Pleternica najavio je dva događanja sljedećeg vikenda, 6. veljače održat će se peto Pokladno jahanje i 7. veljače deveta povorka maškara.
 

Content photo Content photo Content photo Content photo

Grad Pleternica

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Grad Pleternica najavio je dva događanja sljedećeg vikenda, 6. veljače održat će se peto Pokladno jahanje i 7. veljače deveta povorka maškara.

Na ovogodišnjem Pokladnom jahanju očekuje se više od 50 jahača i 10 zaprega iz 6 županija. Tradicionalnu manifestaciju organizira Konjogojstvena udruga iz Pleternice uz potporu Grada Pleternice i Turističke zajednice grada Pleternice.

– Želimo kroz svoje djelovanje pokazati ono što se događalo na našim prostorima u povijesti, kroz sve ove godine ljudi to dobro prihvaćaju kao i naši jahači i prijatelji iz drugih konjogojstvenih udruga koji svake godine dolaze u sve većem broju – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice grada Pleternice.

– Okupljanje je u 10 sati na OPG- u Kovačević u Brodskom Drenovcu nakon čega bi u 11 sati trebala krenuti pokladna povorka, kroz sela Brodski Drenovac, Bučje i Zagrađe, završetak je planiran oko 18 sati. Povorka će posjetiti šest dvorišta gdje će domaćini dočekati sve jahače i sudionike – rekao je Tomislav Hip, tajnik konjogojstvene udruge iz Pleternice.

Maškare se tradicionalno održavaju deveti puta u organizaciji udruge “Pleternički čoraci” koji su i za ovu godinu uz potporu Grada i Turističke zajednice pripremili bogat i zabavni program uz prigodne slastice i nagrade za najmaštovitije maske.

– Udruga “Pleternički čoraci” i po deveti puta mogu reći dosta uspješno organizira maškare. Ove godine okupit će se 15 skupina s preko 200 sudionika. Povorka tradicionalno kreće ispred OŠ „Fra Kaje Adžića“ u 15 sati , proći ćemo ulicama Pleternice i završiti u staroj kino dvorani gdje će nas dočekati  „Libreto band“ i nadam se da će biti veselo kao i prijašnjih godina. Tradicionalno ćemo zapaliti našeg „Čoraka“ koji je uvijek kriv za sve što se loše događalo u Pleternici. Preuzeti ćemo ključeve grada i „praznu blagajnu“ od gradonačelnice i bez obzira na praznu blagajnu, gdje je dobre volje uvijek se nešto i napravi – istaknula je Anka Dorbić, predsjednica udruge „Pleternički čoraci“.

– Turistička zajednica grada Pleternice želi koordinirano sudjelovati u svim manifestacijama kako bi stvorili jednu lijepu, sadržajnu sliku o Pleternici. Želimo sve manifestacije koje se održavaju na području našeg grada podići na jednu višu razinu, iz godine u godinu malim koracima idemo naprijed – istaknula je Marija Šarić ispred TZ Grada Pleternice.