Arhiva

Misa zahvalnica u požeškoj Katedrali

01-01-2016 • 00:00
Rva

Na Staru Godinu, misu zahvalnicu u požeškoj Katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije Avilske.
 

Content photo Content photo Content photo

Katedrala Svete Terezije Avilske

Na Staru Godinu, misu zahvalnicu u požeškoj Katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije Avilske.

– Sa smirajem ovoga dana završava još jedna građanska godina te ovim slavljem želimo Bogu zahvaliti za sve što smo tijekom toga vremena primili, napose za duhovne darove tijekom Godine svete Terezije Avilske o 500. obljetnici njezina rođenja – rekao je na početku mise zahvalnice biskup Škvorčević.

U homiliji biskup je nazočne vjernike pozvao da razmisle o kakvom kraju je riječ kad govorimo o završetku jednog vremenskog perioda koji se zove godinom. Pozvao je vjernike da se usude svoje razmišljanje o prolaznosti vremena na Staru godinu sučeliti s objavljenom Božjom istinom.

– Hvala svim svećenicima mojim suradnicima u središnjim biskupijskim ustanovama, svećenicima u Župi Sv. Terezije Avilske, časnim sestrama te svima drugima nazočnim vjernicima što su tijekom protekle godine nastojali otvarati prostore vlastitih života Isusu Kristu. Hvala i svima koji su u svojoj bolesti, patnjama, siromaštvu ili drugim nevoljama prepoznali Božji pohod, kušnju njihove vjernosti, sjedinjujući sve to s Isusovim patnjama na križu po kojima su već ovdje na zemlji postali dionicima njegove pobjede nad smrću.
Želim svima da u raspoloženju vjere, ispunjeni mirom u srcu prijeđete iz ove u sljedeću godinu istaknuo je biskup Škvorčević.