Arhiva

Ivan Bunjevac novi glavni čovjek Aurea festa

20-01-2016 • 00:00
Rva

Veljko Valentin Škorvaga iznenada je usred prošlogodišnjeg „Aurea festa“ najavio svoje povlačenje s funkcije direktora festivala.  „Stalno se podmeće da je to preskupo, što je totalna laž. To je ružna podvala i to me jako žalosti“, rekao je tada Škorvaga.

Aurea fest ove se godine održava od 28. kolovoza do 3. rujna

Veljko Valentin Škorvaga iznenada je usred prošlogodišnjeg „Aurea festa“ najavio svoje povlačenje s funkcije direktora festivala. Kritike koje su od samog početka pritiskale njegov projekt i sve manje novca za organizaciju slomile su tada Škorvagu. „Stalno se podmeće da je to preskupo, što je totalna laž. To je ružna podvala i to me jako žalosti“, rekao je tada Škorvaga.

Četiri mjeseca kasnije, Udruga „Aurea fest“ izabrala je novog predsjednika ujedno i direktora ovogodišnjeg festivala „Aurea fest“. Novi glavni čovjek je Ivan Bunjevac, koji je prošle godine bio prodirektor Festivala običaja i Festivala koreografiranog folklora.

Za zamjenika predsjednika udruge i direktora Aurea festa na jučerašnjoj izvanrednoj skupštini izabran je Igor Hruškar, prodirektor za tehniku, dok je tajnica Suzana Ivanković iz Turističke zajednice Grada Požege.

Ipak, Veljko Valentin Škorvaga ostaje u organizaciji festivala u svojstvu umjetničkog direktora. Novi prodirektori su Zdenko Došen umjesto Vlade Bauera za Festival vina i gastronomije, dok je novi prodirektor Festivala popularne glazbe petkom Damjan Pirović. Dominik Škrabal ostaje glavnim čovjekom Festivala tamburaške glazbe – Zlatnih žica Slavonije, Zvjezdan Marjanović je i dalje prodirektor Festivala jazza, Valentina Neferović prodirektorica Festivala uličnih svirača i Festivala plesa, Mladen Topić je prodirektor Festivala DJ-a i MC-a. Silvija Podoljak zadužena je za marketing dok je Goran Katušić iz Turističke zajednice prodirektor za odnose s medijima.

Aurea fest ove se godine održava od 28. kolovoza do 3. rujna.