Arhiva

[FOTO]Tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija “Ramsko silo”

17-01-2016 • 00:00
Rva

Sinoć u Jakšiću održana je tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija "Ramsko silo" u organizaciji Ramske zajednice Požega.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Ramska zajednica Požega

Sinoć u Jakšiću održana je tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija “Ramsko silo” u organizaciji Ramske zajednice Požega. U katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi  održano je svečano misno slavlje koje je predvodio katedralni župnik Ivica Žuljević.
Nakon misnog slavlja započeo je svečani kulturno-umjetnički program u  dvorani Honda u Jakšiću.

Pozdravne riječi uputili su predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

– Svake godine na ovaj način sjetimo se rodnog kraja, naše tradicije i običaja, to je bogatstvo  koje krasi Ramske ljude diljem Hrvatske i svijeta. Puno ljudi sudjeluje i daje sve od sebe kako bi se svake godine okupili i zato smo im ove godine odlučili uručiti zahvalnice – rekao je Dragan Kapčević.

Zahvalnice za svoj doprinos u radu Ramske zajednice dobili su Ivo Žuljević, Božo Bošnjak, Marko Čališ, Mile Baketarić i Ivo Grbeš.

Tradicionalna osma zavičajna priredba okupila je više od 400 posjetitelja i gostiju,  iz Hercegovačko-neretvanske županije, ramskih zajednica  te Požeško – slavonske županije.

Svi posjetitelji uživali su u izvornim pjesmama i plesovima iz starog zavičaja koje su izveli KUD “Rama” iz Rame-Prozora, etno skupina “Čuvarice” iz Rame, Tomislav Kovač – Strukić narodni guslar i diplar iz Posušja, a  do kasno u noć zabavljala ih je grupa Aurea Band iz Požege. Voditelj programa bio je Petar Pavlović – Ćiro.