Arhiva

Duh Cesarićeve poezije kroz objektiv fotoaparata

11-01-2016 • 00:00
Rva

Povodom obilježavanja obljetnice rođenja Dobriše Cesarića u Galeriji Ciraki sinoć je otvorena izložba fotografskih radova učenika Osnovne škole "Dobriša Cesarić" pod nazivom „Cesarićeva poezija u mome oku“.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Izložba “Cesarićeva poezija u mome oku”

Povodom obilježavanja obljetnice rođenja Dobriše Cesarića u Galeriji Ciraki sinoć je otvorena izložba fotografskih radova učenika Osnovne škole “Dobriša Cesarić” pod nazivom „Cesarićeva poezija u mome oku“.

– Danas je dan rođenja velikog hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića i 11 godinu zaredom učenici i učitelji naše škole kroz projekt „Cesarići Cesariću“ tematski obrađuju Cesarićevu poeziju. Ovogodišnji projekt započinjemo izložbom učeničkih fotografskih radova. Učenici na projektu rade od početka školske godine, ovogodišnja tema je zavičajno domoljublje, Požeština je u prvom planu i tu je poveznica između fotografije i poezije – rekla je Zvjezdana Krip, ravnateljica.

Na izložbi je izložen 21 fotografski rad od tri učenice, Ive Katić, Lucije Krnčević i Ivane Bartošak.

– Od ove godine u školi imamo mini fotoradionicu . Učenice su napravile više od 2 tisuće fotografija od kojih su ovdje izložene one koje najbolje dočaravaju duh Cesarićeve poezije. Nastojali smo objektivom fotoaparata uloviti motive Cesarićeve poezije, djetinjstvo, ljubav, svjetlost i tako spojiti njegovu poeziju s fotografijama – rekla je mentorica učenica, Marija Mrkojević.

Izložba fotografija je uvod, a završne prezentacije biti će 29. siječnja u prostorijama škole „Dobriše Cesarića“ kao dan otvorenih vrata s brojnim gostima i aktivnostima.