Arhiva

Budimir u društvu najštedljivijih gradonačelnika

02-03-2016 • 00:00
Rva

U novom istraživanju portala gradonacelnik.hr ponovno se među najštedljivijim gradonačelnicima našao jedan s našeg područja.

U novom istraživanju portala gradonacelnik.hr ponovno se među najštedljivijim gradonačelnicima našao jedan s našeg područja

U novom istraživanju portala gradonacelnik.hr ponovno se među najštedljivijim gradonačelnicima našao jedan s našeg područja.

„Jednako kao i troškovi reprezentacije i intelektualnih usluga, i službena putovanja su stavka na kojima gradonačelnici često padaju na ispitu odgovornosti i dobrog gospodarenje novcem svojih građana. Putovanje na skijanje pod stavkom službenog ili posuđivanje službenog automobila drugim osobama, samo su primjeri slobodnog tumačenja pojma ‘službeno putovanje’ kakvog imaju pojedini gradski čelnici. No, kao i uvijek, iza takve medijske slike, postoji ona drugačija, pozitivna, u kojoj se gradonačelnici ne razbacuju i ne zlorabe svoju poziciju nego odgovorno i štedljivo gospodare proračunskim novcem svojih sugrađana“, piše portal gradonacelnik.hr

Analizirali su podatke Ministarstva financija o izvršenju proračuna za 2014. godinu, prema kojemu je među najštedljivijim gradonačelnicima kutjevački Josip Budimir.

On je treći najskromniji gradonačelnik među malim gradovima i šesti sveukupno gledajući, jer je na službena putovanja u toj godini otkad je u travnju došao na vlast potrošio 0,86 kuna po stanovniku ili ukupno 5.367 kuna.