Arhiva

Biskup Škvorčević krstio 11 dijete obitelji Černušak

25-01-2016 • 00:00
Rva

U požeškoj  Katedrali sv. Terezije Avilske biskup Antun Škvorčević u nedjelju, krstio je Barbaru, 11 dijete Roberta i Jasne Černušak.

Content photo Content photo Content photo

U požeškoj  Katedrali sv. Terezije Avilske biskup Antun Škvorčević u nedjelju, krstio je Barbaru, 11 dijete Roberta i Jasne Černušak.

– Bog je pobijedio u Hrvatskoj po rođenju djece donesene na krštenje jer je on stvoritelj novog života. Čestitam roditeljima Černušak i hvala im za odvažnost kojom služe životu. Bog je svojom riječju pozvao i čovjeka u život te je ustvrdio da roditelji  Černušak u svom opredjeljenju za još jedno dijete su surađivali s tom moćnom Riječju i postali sustvaratelji novog ljudskog bića i i nadam se da Hrvatska u tom smislu neće ostati zemlja nemoćne riječi po kojoj nema budućnosti – istaknuo je biskup Škvorčević.

– Radostan sam što novokrštena djeca nisu više samo pripadnici svojih naravnih obitelji, nego i velike obitelji Isusove Crkve, obitelj Černušak to potvrđuje  sa svojom djecom koja pohađaju Katoličku osnovnu školu u Požegi. Želim novokrštenoj djeci blagoslovljen životni hod u zajedništvu Isusove Crkve – rekao je na kraju misnog slavlja biskup Škvorčević.

Nakon slavlja u Katedrali biskup je primio obitelj Černušak u župnom domu, iskusio vedrinu njezina zajedništva, uručio djeci darove a roditeljima novčanu potporu Požeške biskupije.