Arhiva

Zabavna strana matematike u OŠ “Dobriše Cesarića”

03-12-2015 • 00:00
Rva

Ovogodišnje „Večeri matematike“ održavaju se pod sloganom „Nije matematika nikakav bauk“.

Content photo Content photo Content photo

Večeri matematike

Ovogodišnje „Večeri matematike“ održavaju se pod sloganom „Nije matematika nikakav bauk“.

U OŠ „Dobriša Cesarić“ održava se drugu godinu i večeras je sudjelovalo  150 učenika i roditelja. Cilj projekta je da učenici s roditeljima upoznaju zabavnu stranu matematike koja ima puno lica i oblika, praktičnih i zabavnih u svakodnevnoj primjeni, samo ju treba bolje upoznati.

– Radionice su vrlo zanimljive i sajamskog su tipa, svi sudionici mogu ići iz jedne radionice u drugu i uključiti se u njihov rad. Kroz igre asocijacija, domino, čovječe ne ljuti se i mnoge druge svi sudionici upoznati će matematiku kroz igru. Ovo je prilika i za sve učenike kojima teže ide matematika da je kroz ovakav način rada zavole i uvide da ona stvarno nije nikakav „bauk“ već da je to disciplina koja je zaista logična i svuda oko njih – rekla je Marija Glibo Čuljak, profesorica matematike.

Ove godine na „Večerima matematike“ sudjelovalo je 347 osnovnih i 51 srednja škola.

Na ovaj način djeci se pokušava približiti matematika i ukazati im da ona nije samo puka teorija, nego da ima primjene u svemu što radimo i što je oko nas.

– Roditelji se vrlo rado odazivaju na ovakve radionice jer to prilika da sa svojom djecom sudjeluju u ovoj maloj „matematičkoj bitci“ , ali najvažnije u svemu je zajednički rad i druženje na jedan zabavan i interaktivan način u kojem su nadam se učenici i roditelji naučili nešto novo – zaključila je Marija Glibo Čuljak.