Arhiva

Smolčić: Šokiran sam iznešenim neistinama

03-12-2015 • 00:00
Rva

Smolčić je reagirao na jučerašnju tiskovnu konferenciju SDP-a.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Smolčić je reagirao na jučerašnju tiskovnu konferenciju SDP-a.

Predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić reagirao je na jučerašnju tiskovnu konferenciju SDP-a. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Razočaran sam tiskovnom koju su priredili pojedini članovi SDP-a, pogotovo kada je riječ o ljudima  koji me osobno poznaju, a spremni su javno iznositi stvari za koje znaju da su neistinite, a sve u cijlu obmanjivanja javnosti.

Činjenica je da se uoči prošlih izbora za mjesne odbore postavilo spomenuto Mini Pich igralište. Ističem da je na istom prostoru igralište već 50 godina, a u sklopu istoga i nogometno.
Mini Pich igralište na Livadama nikada niti jedna inicijativa mladih nije tražila, nego je traženo igralište na prostoru Sajmišta, tj. u Ulici Grgura Ninskog. Činjenica je da pokretače inicijative, ni prije, niti poslije nitko nije pozvao na razgovor, niti iste saslušao, nego je isti objekt u svrhu izbora užurbano postavljen.
Isto mogu potvrditi i pokretači inicijative gosp. Crnjac i gosp. Darmopil.

Iako mi se to želi imputirati točno je da nikada nisam bio protiv izgradnje bilo kojeg igrališta pa ni ovoga na prostoru Livada, niti sam bio za uklanjanje, a niti sam šutio ili prešućivao, nego baš suprotno tražio sam načina da se isti objekt očuva.

Prvi napravljeni malogonometni turnir upravo je bio u mojoj organizaciji što jasno govori o mom zadovoljstvu.
Poštovani gosp. Nenadoviću, susjedu, pa zar bi netko mogao i povjerovati u vašu zločestu konstrukciju da bi ja, koji imam dvoje maloljetne djece ili gradonačelnik, koji očekuje dijete, mogli biti za rušenje igrališta, a po pitanju istih objekata smo uložili značajnih sredstava od naših sugrađana. Još jednom to odlučno odbacujem.

Kako je objekt iznenada i bez sve zakonske pripreme postavljen (isto vidljivo iz Rješenja) problemi su počeli vrlo brzo, već istoga tjedna kada je i postavljeno.
Osobno sam razgovarao s ljudima koji žive u blizini Mini Pich igrališta, ljudima koji su negodovali zbog postavljanja takvog objekta, postavljenog bez njihove suglasnosti. Održan je i sastanak sa nezadovoljnim građanima i predstavnicima mjesnog odbora i na razne se načine pokušavalo održati taj sportski objekt na navedenom mjestu.

Ne vjerujući da će inspekcija naložiti da se objekt morati ukloniti čak se izvršila i sanacija dijelova konstrukcije kako bi se stvarala manja buka, no dio susjeda je bio nezadovoljan s takvim objektom i načinom na koji je postavljen i nije bio spreman dalje raditi kompromise, a kada je došlo Rješenje od građevinske inspekcije da je Grad isti objekt dužan ukloniti, ili će ga ukloniti inspekcija o trošku grada, više ništa drugo nije bilo moguće. (Rješenje u privitku)

Važno je naglasiti da u Mjesnom odboru Orljava mandat kroz koaliciju obnašaju članovi moje nezavisne liste i SDP-a, te pozivam i pitam svog prijatelja i susjeda, gospodina Gojka Nenadovića gdje je bio kada je trebalo razgovarati s građevinskim inspektorom ili nezadovoljnim susjedima, nego sada pokušava krivnju pripisati nekom drugom, a ljudima iz SDP-a koji su, bez želje za politiziranjem i ovako niskim blaćenjem,se zahvaljujem što su uložili trud i iskrenu želju da pokušaju iznaći rješenje na dobrobit svih.
U svom, toliko nepoštenom i nekorektnom obraćanju, prozvan sam i da sam, između ostalog, sebi pripisao zasluge za postavljanjem „ležećih policajaca“ -uspornika. Svi koji barem malo prate moje djelovanje znaju da sam uvijek bio i da ću uvijek biti protiv „ležećih policajaca“ i takvog načina „pravljenja reda“ po gradskim prometnicama.
To što sam ja predsjednik Gradskog vijeća i iz mjesnog odbora Orljava nikako neće biti zlorabljeno na štetu infrastrukture drugih dijelova Požege, a činjenica je i moje obećanje da će se Požega danas, ali i u budućnosti ravnomjerno razvijati
No, obzirom da je moja Nezavisna lista u koaliciji sa SDP-om u Mjesnom odboru Orljava (a gospodin Neneadović to ne zna ili prešućuje) poručujem onim članovima SDP-a da je sadašnji sastav mjesnog odbora uspio ostvariti dio upućenih zahtjeva, a ono što slijedi je:
-rekonstrukcija Ulice Ante Starčevića,
-rekonstrukcija Ulice Kralja Krešimira,
-izgradnja šetnice sv.Klare,
-izgradnja ograde na prilazu mostu u “Zvečevačkom parku”
-postavljanje klupa na šetnici uz Veličanku,
-rekonstrukcija Zvonimirove i Zrinske ulice.

Nino Smolčić, dipl. oec.