Arhiva

Pakrački streličari se okitili medaljama, Požežanke ostvarile norme

14-07-2015 • 00:00
myzone
Grad Pakrac / Facebook

Pakračani Damir Marošević i Zoran Petrović su se prošlog vikenda okitili medaljama na Otvorenom prvenstvu Europe u 3D streličarstvu u Pakracu. Članice Streljačkog kluba "Požega" Sanja Komar i Maja Grdiša su ispunile četiri norme za Svjetsko prvenstvo na 18. kupu Dubrave. 

Uspješan vikend za streličare

Na Otvorenom prvenstvu Europe u 3D streličarstvu u sklopu Pakračkog ljeta natjecalo se 162 natjecatelja iz 12 zemalja, među njima i osam Pakračana is SK Kune. Na natjecanju koje je završilo u nedjelju zaslužili su i medalje.

Veteran Damir Marošević je bio drugii u disciplini tradicionalni dugi luk, a Zoran Petrović treći u konkurenciji seniora u disciplini goli luk. Uz pakračke medalje, još dvije je osvojila reprezentacija Hrvatske, a atraktivno
natjecanje se odvijalo kod Planinarskog doma Omanovac sa završnicom pred pakračkom župnom crkvom.

U natjecanju u ekipnoj konkurenciji među 19 timova pakrački tim SK “Kuna”, koji su činili Zoran Petrović, Dario Marošević, Tomislav Nemet i Josip Šebić, zauzeo je šesto mjesto. Drugi pakrački tim zauzeo je 13. mjesto, a činili su ga Ankica Vinter, Mirela Miletić, Damir Marošević i Emese Tóth iz Mađarske. Predstavnici hrvatskog i svjetskog 3D streličarskog saveza, Alen Kiđemet i Sebastian Vanky podijelili su medalje pred Hrvatskim domom, u čemu im je pomogao i pakrački gradonačelnik Davor Huška. Podjelu medalja su uljepšale i djevojke iz KUD-a “Seljačka sloga” Prekopakra u tradicionalnim nošnjama.

To nije sve što se tiče streličarskih uspjeha. Uspješni su bili i požeški streličari koji su prošlog vikenda na 18. kupu Dubrave samostrelom field, ujedno i 2. kvalifikacijskom natjecanju za odlazak na 18. svjetsko prvenstvo u Rusiji. Sanja Komar (SK Požega) je bila druga kod žena s ukupno trećim rezultatom, dok je njezina klupska kolegica Maja Grdiša bila peta. Sanja je ispunila tri norme, a Maja jednu normu za svjetsko prvenstvo. Zoran Špoler (GSD “Požega 1871”) je pak bio četvrti u muškoj konkurenciji.