Arhiva

Izložba fotografija “Sreća”

19-12-2015 • 00:00
Rva

Fotoklub Oppidum danas je otvorio izložbu fotografija „Sreća“ u prostorijama Udruge Oppidum.

Content photo Content photo Content photo

Fotoklub Oppidum

Fotoklub Oppidum danas je otvorio izložbu fotografija „Sreća“ u prostorijama Udruge Oppidum. Zadana tema bila je sreća, što je ujedno i naziv izložbe, a autori fotografija su na svoj jedinstven i osebujan način pokazali što je za njih sreća.

– Tražili smo sreću i nadamo se da smo ju pronašli i da su je pronašli autori fotografija, jer njihove fotografije njima predstavljaju sretne trenutke , bila to putovanja, breza, prijatelji, događaji, djeca ili priroda. Nadamo se da ćemo u ovo pomalo tmurno i hladno vrijeme svima koji posjete izložbu unijeti malo sretnih trenutaka u život. Na natječaj je pristiglo 24 fotografije od desetak autora. Javili su nam se autori iz Osječko-baranjske županije tako da smo izuzetno zadovoljni odazivom – istaknula je Milica Milosavljević, dopredsjednica udruge Oppidum i jedna od organizatorica izložbe.

– To je ustvari, kako je rekao jedan moj kolega “netko odozgo posolio”. Jednostavno moraš imati sreće kako bi se našao u pravo trenutku na pravom mjestu. Ovo je zapravo novinarska fotografija, ali dogodilo se da je postala umjetnička. Imam puno uzora i idola kako svjetskih tako i lokalnih, ali nastojim razvijati svoj stil. Dug je to put, ako nemaš nekoga tko će ti pomoći i naučiti te, stvarno nije lako. Ja sam imao prijatelja koji me uveo u svijet fotografije i to sam stvarno zavolio. Sada pokušavam ostvariti svoje ideje, uslikati nešto lijepo – rekao je Anđelko Banović, autor tri fotografije na izložbi.