Arhiva

[FOTO]Tradicionalni humanitarni Božićni sajam

17-12-2015 • 00:00
Rva

Već tradicionalno, četvrtu godinu  OŠ „Antuna Kanižlića“ organizira humanitarni Božićni sajam. Glavna uloga sajma je pomoć djeci  slabijeg imovinskog stanja koja pohađaju školu, kako bi im se pomoglo da mogu ići na izlete i terensku nastavu.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

OŠ „Antuna Kanižlića“

Već tradicionalno, četvrtu godinu  OŠ „Antuna Kanižlića“ organizira humanitarni Božićni sajam. Glavna uloga sajma je pomoć djeci  slabijeg imovinskog stanja koja pohađaju školu, kako bi im se pomoglo da mogu ići na izlete i terensku nastavu.

– Ove godine sajam je organiziran u sklopu naše školske Zadruge „Pčelice“ gdje su učenici izrađivali ukrase, drvene igračke, domaći plastelin, svijeće, balzame za usne i još mnoštvo zanimljivih predmeta – rekla je Renata Marinić, nastavnica tehničke kulture.

–  U našoj zadruzi „Pčelice“ izrađivali smo drvene autiće, kutijice, narukvice i košare. Izradili smo i velike jaslice, dio smo pravili u školi, a dio kod kuće. S izradom smo počeli prije pet mjeseci, uložili smo puno truda, ali smo se i lijepo družili. Pomogle su nam i naši učitelji Biljana Marković i Neven Marković pa smo do sajma sve uspjeli završiti – rekao je Matko, učenik sedmog razreda.

Prema riječima Renate Marinić iskustva iz prijašnje tri godine su jako dobra, djeca jako vole kada mogu nekome pomoći i u ovaj projekt uključena je cijela škola.

Projekt je svake godine polučio  dobre rezultate, prošle godine osigurano je za svu djecu slabijeg imovinskog stanja pokrivanje ukupnih ili djelomičnih  troškova za izlete i terensku nastavu.

Najveća gužva bila je na štandu s kolačima koje su učenici pripremili uz pomoć svojih mama i baka.

– Pomagala sam mami pri izradi kolača, išla sam u trgovinu po namirnice i pomogla pri ukrašavanju. Nadam se da ćemo prodati sve kolače da skupimo dovoljno novca kako bi svi iz razreda mogli ići na izlete – rekla je Doris, učenica šestog razreda.

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu posjetitelji su mogli vidjeti razne rukotvorine koje su djeca vrijedno izrađivala od početka školske godine, kako bi pomogli svojim vršnjacima.

– Naša grupa radila je gipsane ukrase, pahuljice od vrućeg ljepila, male sovice od vate i ukrašavali smo teglice koje mogu biti vaze za cvijeće. Puno nas je sudjelovalo na radionici i bilo je jako zanimljivo – rekla je Angela, učenica petog razreda.

Svi  koji žele posjetiti Božićni sajam mogu to učiniti danas do 17 sati u dvorištu OŠ „Antuna Kanižlića“.