Arhiva

[FOTO]Četvrta Požeška krigla ponudila preko četrdeset vrsta domaćeg piva

28-11-2015 • 00:00
Rva

Udruga pivara Požega održala je četvrtu Požešku kriglu u Kući Kraljevića i predstavila mnogobrojna homebrew i craftbrew piva.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Okupljanje malih pivara iz cijele Hrvatske

Udruga pivara Požega održala je četvrtu Požešku kriglu u Kući Kraljevića i predstavila mnogobrojna homebrew i craftbrew piva.

– Na ovogodišnjoj Požeškoj krigli imamo goste iz cijele Hrvatske od Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda, Kutine pa sve do Zadra i naravno tu je i petnaestak požeških pivara. Svi oni kuhaju razne vrste piva sa puno ljubavi i znanja i donose ih ovdje da bi ih svi mogli degustirati. Zimska krigla za razliku od one ljetne više je zamišljena kao susret pivara i suradnika gdje razmjenjujemo iskustva o samoj proizvodnji piva i recepte – rekli su nam ispred Udruge požeških pivara Tin Lehner i Ivan Bajt.

Domaćini su priredili odličnu hranu i glazbu, a gosti su mogli probati preko četrdeset vrsta domaćeg piva, svatko je mogao pronaći nešto za sebe.
Točilo se od American pale ale-ova, preko Stoutova, pšeničnih piva sve do  portera i IPA u raznim izvedbama.

Odličan odaziv na četvrtu požešku kriglu još jednom pokazuje kako je požeška udruga pivara na dobrom putu u promicanja pivarske kulture i upoznavanja požeške javnosti sa homebrew i craftbrew scenom u Hrvatskoj.
Bio je ovo još jedan sajam domaćeg piva i pivara koju mnogobrojni požeški pivoljupci nisu propustili.