Arhiva

Župan zahvalio vatrogascima na zalaganju tijekom ovogodišnjih poplava

31-12-2014 • 00:00
Rva

Predstavnici vatrogasnih društava, zajednica i  JVP kod župana Tomaševića

Content photo Content photo

Predstavnici vatrogasnih društava, zajednica i JVP kod župana Tomaševića

Predstavnike vatrogasnih društava gradova i općina naše županije, zapovjednike javnih vatrogasnih postrojbi te predstavnike vatrogasnih zajednica primio je danas župan Tomašević.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović zahvalio se županu na svesrdnoj pomoći u dosadašnjem radu te ga izvijestio o aktivnostima u ovoj godini.

Kao najvažnije Petrović je istaknuo solidarnu pomoć Sisačko-moslavačkoj, Brodsko-posavskoj te Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje su radili 142 dana s 20 ljudi. Vatrogasci su imali više od 3 tisuće intervencija ispumpavanja, postavljanja zečjih nasipa u našoj županiji i drugim poplavljenim područjima.

„Hvala za ovu godinu gdje ste svojim zalaganjem i požrtvovnošću izuzetno pomogli našim stanovnicima. Posao koji vi radite, pogotovo volonteri, mogu raditi samo ljudi dobre duše. Biti vatrogasac je stil života.“, rekao je župan Tomašević te im se zahvalio na svemu što su dali ove godine, uz nadu kako će u sljedećoj biti što manje intervencija.

„Važno je spremati mlade ljude koji će nastaviti vašim stopama, za zadaće koje će biti potrebite u budućnosti. Recite mladim ljudima, vašoj djeci i unučadi, da nema bolje zemlje nego što je naša Hrvatska“, zaključio je župan Tomašević.