Sport

Završnica Kupa Ružice Meglaj Rimac održat će se u Požegi!

15-02-2024 • 07:40
Rva
Na pitanje o domaćinstvu ove godine i osvajanje pehara kao dar gradu Požegi za njegov Dan, trener Vladimir Englman u razgovoru na RVA istaknuo je kako bi to bio najbolji ishod, ukoliko se uspije dogovoriti termin kad je Sportska dvorana slobodna. No, kako je došlo do promjene termina na 15. i 16. ožujka, finale Kupa će se moći odigrati u Požegi!

Temeljem Propozicija natjecanja Kupa Republike Hrvatske za ženske ekipe „Ružica Meglaj-Rimac“ Hrvatski košarkaški savez raspisao je natječaj za tehničku organizaciju završnog turnira Kupa. Nakon provedenog natječaja, Komisija za sustav natjecanja donijela je odluku da se organizacija Završnog turnira Kupa dodjeljuje ŽKK „Plamen Požega“ iz Požege. 

Sportska dvorana Tomislav Pirc u Požegi prije dvije godine bila je domaći teren Final four utakmica Kupa Ružice Meglaj Rimac. Tada su se zlatom okitile košarkašice Raguse koje su i ove godine jedan od sudionika završnog turnira. Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega su tada predvođene La Mamom ostale bez naslova, no ovaj put spremnije i odlučnije čekaju borbu za povijesni trofej, no pred njima je težak posao, piše Sportalo.hr.

U završnicu su se, osim domaćina ŽKK Plamen Požege, koja je završnicu organizirala i 2022. godine, plasirale prošlogodišnje osvajačice Kupa ŽKK Ragusa te ŽKK Medveščak i ŽKK Šibenik

Polufinalne utakmice se igraju u petak 15. ožujka, a finale u subotu, 16. ožujka

Na pitanje o domaćinstvu ove godine i osvajanje pehara kao dar gradu Požegi za njegov Dan, trener Vladimir Englman u razgovoru na RVA istaknuo je kako bi to bio najbolji ishod, ukoliko se uspije dogovoriti termin kad je Sportska dvorana slobodna. No, kako je došlo do promjene termina na 15. i 16. ožujka, finale Kupa će se moći odigrati u Požegi.

VEZANI ČLANAK

Plamene se vratile na vrh tablice Premijer ženske lige

Ždrijeb polufinalnih parova će se uskoro obaviti u Hrvatskom košarkaškom savezu. U međuvremenu roster Plamen Požege doživio je brojne promjene te je u ovom trenutku značajno širi i kvalitetniji, stoga su i ambicije kluba pred završni turnir najviše, no put do trofeja neće biti lak.

Pred Plamen Požegom i Požeškim sportskim savezom puno je posla u predstojećem razdoblju kako bi turnir u organizacijskom smislu bio na najvišem mogućem nivou, no konačni cilj i želja svih je jasna – donijeti u Požegu prvi povijesni trofej, i u službu toga postavit će se sve raspoložive snage. Naravno pored enormnog truda kojeg je potrebno uložiti kako na terenu tako i u brojnim popratnim stvarima, da bi se ostvario zajednički cilj bit će nam itekako potrebna i podrška publike s tribina. Zato ovim putem upučujemo i poziv svim građanima Grada Požege da napune tribine dvorane “Tomislav Pirc” i poguraju naše cure do ispisivanje najljepše stranice u povijesti našeg kluba – svi zajedno za jedan cilj!” – poručili su iz ŽKK Plamen Požega.

Foto: Sportalo/arhiva