Crna kronika

Zaustavio automobil i napao vozača (25) koji je ozlijeđen

27-05-2024 • 09:35
Rva
Protiv 46-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Policijsko izvješće: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je dana 25. svibnja 2024. oko 18 sati u Lipiku na raskrižju ulica Ante Starčevića i Nikole Tesle, 46-godišnjak zaustavio osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak te ga verbalno i tjelesno napao. Tom prilikom 25-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Protiv 46-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 115 prekršaja, od čega izdvajamo deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 72 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 24. svibnja 2024. oko 17.35 sati u Požegi u Cerničkoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 54-godišnjeg vozača koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta upravljao mopedom. Također je utvrđeno da je mopedu istekla važnost tehničkog pregleda i osiguranje vozila.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.240,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.