Crna kronika

Vozio s 1,33 promila alkohola pa sletio s kolnika, udario u betonski stup i ogradu

22-03-2024 • 08:44
Rva
69-godišnji vozač je ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog

Policijsko izvješće: U četvrtak 21. ožujka 2024. oko 15.30 sati u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava, 69-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,33 promila i ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom, izgubio je nadzor nad vozilom,  sletio s kolnika te udario u betonski stup, a potom u ogradu obiteljske kuće. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici.

U pretrazi pronađen duhan

Policijsko izvješće: U četvrtak 21. ožujka 2024., policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području općine Jakšić u kojoj prebiva 66-godišnjak i pronašli rezačicu za duhan, preko dva kilograma duhana u listu te preko kilogram sitno rezanog duhana, a na koje nisu obračunate i plaćene trošarine. Protiv počinitelja slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Najava: Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. U noći sa subote na nedjelju 23./24. ožujka 2024. provoditi će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Foto: arhiva/ilustracija