Crna kronika

Vozio pijan pa pokušao pobjeći policiji

05-05-2024 • 08:09
Rva
Osim njega, tu je bio i 19-godišnjak koji je udario stup javne rasvjete i pobjegao, ali policija je pronašla i njega.

Policijsko izvješće: U nedjelju 5. svibnja 2024. oko 2.05 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića, policijski službenici su u prometu zatekli osobni automobil kojim je upravljao vozač koji neposredno prije zaustavljanja nije postupio po znakovima policijskih službenika već je nastavio vožnju makadamskim putem u smjeru Ulice kralja Petra Svačića gdje je i zaustavljen.

Nadalje, vozač se pokušao udaljiti s mjesta događaja no ubrzo su ga sustigli policijski službenici te utvrdili da je vozilom upravljao vozač starosti 30 godina kod kojeg je ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,14 promila.

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi  optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijsko izvješće: U subotu 4. svibnja 2024. oko 17.50 sati u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika na nogostup i udario u stup javne rasvjete.

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,47 promila i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.