Crna kronika

Vozio bez vozačke ali s 2,23 promila alkohola u krvi, prespavao u policiji

22-06-2024 • 10:28
Rva
Osim tog gospodina, jedan malo mlađi je neregistriranim i neosiguranim motociklom skrivio prometnu nesreću.

Policijsko izvješće: U subotu 22. lipnja 2024. oko 0.30 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, u prometu je zatečen 51-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,23 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijsko izvješće: U petak 21. lipnja 2024. oko 19.15 sati u mjestu Dervišaga, na raskrižju ulica Radničke i Matije Gupca, 29-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom te kategorijom koju nema upisanu u vozačku dozvolu, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu kojim je pod utjecajem alkohola od 0,80 promila upravljao 45-godišnjak.

Tom prilikom došlo je do udara desne bočne strane motocikla u prednji lijevi blatobran osobnog automobila i pada motociklista na kolnik. Protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dok je 45-godišnjaku na mjestu događaja izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.