Crna kronika

Usred bijela dana gospodin s 2,35 promila upravljao osobnim automobilom

10-07-2024 • 09:16
Rva
Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja

Policijsko izvješće: U utorak 9. srpnja 2024. oko 14.55 sati u mjestu Dervišaga, policijski službenici su u prometu zatekli 56-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,35 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prijavio računalnu prijevaru

Policijsko izvješće: U utorak 9. srpnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 74-godišnjak s područja Požege da ga je početkom srpnja 2024. kontaktirala nepoznata osoba i obavijestila da putem platforme za trgovanje kriptovalutama ima zarađenu veću količinu novca te je on na svoj mobitel prema uputama instalirao aplikaciju kojom je počinitelju omogućio pristup mobitelu i mobilnom bankarstvu nakon čega mu je s računa skinut novac. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronašao i dragovoljno predao eksplozivna sredstva i streljivo

Policijsko izvješće: U petak 5. srpnja 2024. u Kutjevu, 63-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne zgrade pronašao i dragovoljno policijskim službenicima predao okvir za automatsku pušku, detonator za ručnu bombu, vježbovni upaljač, sporogoreći štapin, dvije minobacačke mine, tri artiljerijska upaljača, 15 komada detonatorskih kapisli i 40 komada streljiva. Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Kod 22-godišnjaka pronađena marihuana

Policijsko izvješće: U utorak 9. srpnja 2024. oko 20.50 sati na području grada Požege, policijski službenici su kod 22-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Foto: arhiva/ilustracija