Crna kronika

U pretrazi obiteljske kuće policija pronašla marihuanu

17-05-2024 • 08:30
Rva
Pretražili su obiteljsku kuću na području grada Požege u kojoj prebiva 25-godišnjak

Policijsko izvješće: U četvrtak 16. svibnja 2024., policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području grada Požege u kojoj prebiva 25-godišnjak i pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nepoznati počinitelj otuđio stabla

Policijsko izvješće: U razdoblju od 1. do 16. svibnja 2024. u šumskom dijelu u blizini mjesta Duboka, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla u vlasništvu Hrvatskih šuma. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometna problematika

Policijsko izvješće: Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Foto: arhiva/ilustracija