Scena

U Požegu dolazi Tajči? Dobre vibracije tijekom Urban festa širimo početkom srpnja!

20-06-2024 • 14:43
Rva
U našem osvrtu na prošlogodišnji Požega Urban fest napisali smo „samo nam je žao što ne traje dva dana, no nismo sigurni tko bi mogao podnijeti dva dana plesa i pjevanja – pokušat ćemo!“, pa evo imamo priliku ove godine pokušati.

Danas smo u emisiji „Jutro s Matkom“ ugostili ekipu iz Big banda Požega, ujedno i organizatore Požega Urban Festa – Dobre vibracije, Zvjezdana Marjanovića i Damjana Pirovića. Naslov ovog članka već je otkrio ime jednog gosta, odnosno gošće koja će ove godine doći u Požegu na treće izdanje Dobrih vibracija, a kakva nas sve iznenađenja očekuju doznali smo jutros.

Požega Urban fest, od milja zvana Coachella za ljubitelje vina i rakije, ove godine po prvi puta u dvodnevnom izdanju.

Sve nam se održava 5. i 6. srpnja kada imamo dva dana pjesme, dva dana plesa, dva dana zaista dobrih vibracija na prostoru bivšeg atletskog stadiona u Požegi, prostoru dobro znanom i voljenom od strane mnogih Požežana, ali i u Parku pod gradom gdje će se održati Art park uz prigodni program za djecu i odrasle.

„Dvodnevni festival došao je s vremenom ali i s obzirom na prošlogodišnje iskustvo i reakcije od ljudi da nam je program dugo trajao. Započeo je oko 21 sat, a završio oko 3 ujutro i to je bio prvi „feedback“ od sugrađana, a nakon toga došla je i inicijativa od Grada Požege da festival traje dva dana. Organizacijski je lakše – mi smo to objeručke prihvatili. Zahvaljujemo se ovim putem Gradu Požegi koji je i generalni pokrovitelj manifestacije Urban fest.“ – rekao je Damjan Pirović.

Prvog dana u petak, predstavit će nam se poznata uigrana ekipa Big banda Požega, orkestrom će ravnati veliki maestro Alan Bjelinski, a najavili su kako će im se ove godine pridružiti i Ante Gelo, vrhunski skladatelj, aranžer, gitarist i prijatelj Big Banda od samih početaka. Gost prve večeri bit će Goran Bošković, frontmen odlične grupe Fluentes i osvajač Porina. U petak također pjevamo uz Tajči!

„Jedna prekrasna priča koja spaja sve generacije…“

„Petak je osmišljen kao kultura i zabava. Na bini Art parka iznad glavne pozornice imat ćemo međimurski sastav Scifidelity Orchestra koji će se predstaviti. Na glavnoj pozornici će se potom predstaviti Big band Požega kao domaćin, pojačan gudačkim orkestrom i gostima. Tu nam je Ante Gelo koji će se predstaviti na pet kompozicija. Od pjevača su tu Bruna Oberan, Nera Mamić, Goran Bošković i jedan zanimljiv voditeljsko/pjevačko/glumački par, Faris Pinjo i Ana Uršula Najev te Tatjana Matejaš Cameron Tajči. Svime time će ravnati maestro Alan Bjelinski, mislim da to sve govori što se može očekivati, jedna najviša razina umjetnička, ali i zabavna. Program je usmjeren prema svim generacijama, nije da ćemo ih uplašit od jazza. Tajči će naravno izvoditi svoje hitove u simfonijskim aranžmanima. Mislim da će biti glazbena poslastica koja se definitivno ne bi trebala propustiti.“ – rekao je Zveki.

Nakon Big banda i gostiju, predstavit će se Electric corn, također poznata ekipa koja najavljuje ples i dobru zabavu!

„Ne bi htjeli dužiti previše u noć s programom u petak, to je radni dan, bit će vjerojatno vruće tako da planiramo završiti u normalno vrijeme – tako da možemo sačuvati energiju za drugi dan! Subota je drugi festivalski dan, početak očekujemo po zalasku sunca oko 21 sat. Prvi bend koji će otvoriti je Elemental, ne moramo ga posebno predstavljati, očekujemo dobru svirku osim dobrog teksta. Nakon njih slijedi nastup riječkog rock banda Let 3, znamo što nas i od njih očekuje. Festival će zatvoriti sarajevski bend Letu Štuke koji nikad nije bio u Požegi i mnogo sugrađana se raduje tom nastupu.“ – rekao je Damjan.

Ulaz je potpuno besplatan, zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi, tvrtki Agronom, Turističkoj zajednici Grada Požege te Ministarstvu kulture i medija, a uključio se ove godine i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

U našem osvrtu na prošlogodišnji Požega Urban fest napisali smo „samo nam je žao što ne traje dva dana, no nismo sigurni tko bi mogao podnijeti dva dana plesa i pjevanja – pokušat ćemo!“, pa evo imamo priliku ove godine pokušati.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu