Scena

[FOTO] Sve generacije su pjevale uz Dobre vibracije u Požegi!

01-07-2023 • 11:03
Rva
Ovo je priča o tome kako su Big Band Požega, Darko Rundek, Soulfingers i Kuku$ "zapalili" Požegu!

Na prostoru bivšeg atletskog stadiona održano je drugo izdanje Urban festa Požega – Dobre vibracije, događanje koje je opravdalo zašto se zove „Dobre vibracije“. Zaista je bilo divno vidjeti grad i njegove ljude kako pjevaju i plešu do 3-4 sata u noći, a izmijenilo se nekoliko generacija koje su došle uživati.

Sve je počelo još od 17 sati u Parku pod gradom gdje su bile organizirane radionice za najmlađe, a uz bogatu ponudu hrane i pića za njihove roditelje, park je bio ispunjen ljudima do same noći. Mislimo da ekipa koja je bila tijekom cijelog programa u parku, može za sebe reći da im je atmosfera bila odlična! Tu moramo posebno pohvaliti Turističku zajednicu Grada Požege koji su preuzeli tu organizaciju i uređenje parka, cijela atmosfera uz druženje dok se sjedi na sijenu i uživanje u pogledu na ispunjen prostor amfiteatra – zaista pun pogodak.

Dok pričamo o parku, tamo su sve od 19 sati lagano u program uveli The Morenos, oni su uvelike pridonijeli cijeloj atmosferi i opuštenosti u parku, a nakon toga su na redu bili Big Band Požega i njihovi gosti.

Velika organizacija i veliki trud bio je na ramenima ekipe iz Big Banda, ali kao i uvijek, oni su napravili pravi show. Skupina od najkvalitetnijih glazbenika uz goste Elvisa Stanića, Matiju Cveka, Dinu Jelusića, Neru Mamić, Brunu Oberan i Damjana Pirovića – bio je to odličan program, a jedini problem je bio što je trajalo kratko. Prema razgovorima s organizatorima, možemo se nadati da će u budućnosti Dobre vibracije potrajati dva dana, pa da ćemo uživati u kvalitetnim nastupima malo duže.

Nakon Big Banda na red je došao nastup Darka Rundeka i njegovog banda. Što reći osim naglasiti da je ovo bio prvi nastup Rundeka u Požegi, a njegove pjesme pjevali su „stari i mladi“. Tu je već krenuo ples i zabava kad su se maknule stolice iz gledališta, a naravno u parku iznad se također nastavila odlična atmosfera. Primijetili smo kako se zvuk glazbe čuo do šetališne zone, tako da su mogli uživati i oni koji nisu došli u park.

Uz pjesme Darka Rundeka i legendarni „Apokalipso“ došli smo do, po svemu sudeći, najzabavnijeg dijela večeri koji je razbudio mnoge – Soulfingers. Ova energična ekipa je rasplesala sve, tko ih nije imao prilike već slušati u Požegi, ostao je ugodno iznenađen njihovim nastupom. Do dva sata u noći smo plesali i pjevali uz njih, a onda su se generacije nekako izmijenile, jer mlađa populacija je jedva dočekala da na pozornicu izađe Kuku$.

Dečki su zaista podigli atmosferu na nešto što još nismo vidjeli u Požegi, trap glazba je ovdje dobro prihvaćena, a ovo je bila dobra odluka organizatora da pozove i njih. Hiljson je na samom početku rekao „slušali ste kvalitetnu glazbu, a nas su zvali da vam pokažemo što nije kvalitetna glazba“, o tome nećemo previše govoriti, samo ćemo naglasiti kako su „zapalili“ Požegu te da se pjevalo i plesalo do 3,20 sati.

Kad sagledamo cjelokupni dojam večeri, samo nam je žao što ne traje dva dana, no nismo sigurni tko bi mogao podnijeti dva dana plesa i pjevanja – pokušat ćemo! Velika pohvala organizatorima i vidimo se na Urban festu Dobre vibracije #3 u Požegi.

Fotogalerija