Crna kronika

Spriječeno krijumčarenje: Vozačica (30) prevozila nekoliko stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku

08-07-2024 • 07:17
Rva
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško-slavonske.

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u četvrtak, 4. srpnja, spriječili krijumčarenje više stranih državljana. Tijekom obavljanja redovnih zadaća zaustavili su osobni automobil hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljala 30-godišnja poljska državljanka te je utvrđeno da se u vozilu nalaze strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičena je uhićena i privedena u službene prostorije. Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško-slavonske.

Foto: arhiva/ilustracija