Crna kronika

Spriječeno još jedno krijumčarenje stranih državljana

28-06-2024 • 07:09
Rva
Tijekom obavljanja redovnih zadaća zaustavili su osobni automobil rumunjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji rumunjski državljanin

Policijsko izvješće: Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u utorak, 25. lipnja, na području policijske uprave spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Tijekom obavljanja redovnih zadaća zaustavili su osobni automobil rumunjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji rumunjski državljanin te je utvrđeno da se u vozilu nalaze strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni je uhićen i priveden u službene prostorije.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz  kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško-slavonske.