Crna kronika

Spriječeno još jedno krijumčarenje na području Požeštine

24-06-2024 • 12:35
Rva
Tijekom obavljanja redovnih zadaća zaustavili su kombi vozilo poljskih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji poljski državljanin

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u petak, 21. lipnja, na području policijske uprave spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Tijekom obavljanja redovnih zadaća zaustavili su kombi vozilo poljskih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji poljski državljanin te je utvrđeno da se u vozilu nalaze strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško-slavonske.

Foto: ilustracija/arhiva