Crna kronika

Rekorder vikenda: Deset dana zatvora, kazna 3.330 eura, bez vozačke 12 mjeseci

13-05-2024 • 09:06
Rva
Skup izlazak

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 104 prekršaja, od čega izdvajamo po devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa i 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 12. svibnja 2024. oko 1.30 sati u Požegi u Županijskoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava ma upravljanje te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao 23-godišnji vozač.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 3.330,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a priveden je i na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Požegi od deset dana.