Scena

Predstavljen restoran Slavonska kuća Vinkomir koji je spreman otvoriti svoja vrata gostima

22-05-2024 • 09:08
Rva
Na Vinkomiru, jednom od najpoznatijih i najkvalitetnijih vinogradarskih položaja kutjevačkog vinogorja, idućeg tjedna svoja vrata otvorit će restoran Slavonska kuća Vinkomir.

Na Vinkomiru, jednom od najpoznatijih i najkvalitetnijih vinogradarskih položaja kutjevačkog vinogorja, idućeg tjedna svoja vrata otvorit će restoran Slavonska kuća Vinkomir. Restoran u vlasništvu Kutjeva d.d. smješten je usred reprezentativnog vinograda na poziciji Vinkomir, a s njega se pruža zaista predivan pogled na cijelu Zlatnu dolinu.

Razvoj ovog restorana pratili smo još od njegovih početaka obilaskom gradilišta u listopadu 2023. godine, a 21. svibnja 2024. godine održana je prezentacija koncepta restorana u putom sjaju. Predstavnici medija, predstavnici turističkih zajednica i udruga te kolege kooperanti čiji domaći proizvodi će nadopunjavati jelovnik, imali su prilike kušati pet slijedova koje je spremio chef Hrvoje Lončarević sa svojim timom u kuhinji, a koji su pratile etikete vinarije Kutjeva d.d.

Na mjestu novog restorana još je donedavno bila vinogradarska kuća, koju su koristili vinogradari u svim fazama obrade vinograda, istaknuo je Dino Galić, predsjednik Uprave Kutjeva d.d.

„Nalazimo se na 34 hektara naših vinogradarskih nasada, najstarijih nasada koji daju jednu visoku kvalitetu, a mi imamo tri etikete koje dolaze isključivo s ovog područja na kojem se nalazimo. Imamo Graševinu Vinkomir koja će ujedno biti i vino kuće restorana Slavonska kuća. Imamo De Gotho pinot crni i Chardonnay De Gotho brut, pjenušac koji dolazi s ovih položaja. Osim toga, crpimo sirovinu i za naša dva premium vina, našu vrhunsku Graševinu koja je spojena od svih naših premium položaja, kao i Maximo nero. Ovo je ujedno i omaž vinogradarskoj kući koja se ovdje nalazila, ovdje su naši vinogradari obavljali svoje obroke i sklanjali svoje repromaterijale.“ – rekao je Dino Galić.

Osim à la carte jelovnika o kojem će se u budućnosti brinuti chef Lončarević, a zamišljeno je da imaju i jedan degustacijski jelovnik koji će biti uparivanje hrane i vina, koji će biti jedan dan u mjesecu za određene turističke pakete.

„Zašto Slavonska kuća? Jer je ovo reprezentativni objekt cijele Slavonije. Nije ovo samo prilika za prezentaciju gastronomije vinogorja Kutjevo, nego cijele Slavonije. Kad smo radili vinsku kartu, bili smo ponosni na snagu Vinarije Kutjevo jer imamo kartu s preko 30 etiketa. Mislim da je to snaga s kakvom se malo vinarije u Europi može pohvaliti. U ovoj ponudi neće pripadati ono po čemu smo mi najpoznatiji, ponosni smo na te etikete naravno, ali neće biti Graševine u litri i vrhunske Graševine od 0,75l. Ambicije ove mlade i talentirane ekipe je da se ide na isključivo premium vina i jela. Nadamo se da ćemo kroz pola godine do godinu doći na nivo kakav ovaj Vinarija zaslužuje.“ – rekao je Dino Galić.

Dodao je kako će u budućem vremenu koje je ispred njih dati priliku i drugim kooperantima te da vrata nisu nikome zatvorena, bit će najviše ponosni da kroz jelovnik i kartu pića daju priliku svim drugim lokalnim OPG-ovcima da se pridruže u ovoj priči.

Restoran će imati pedesetak sjedećih mjesta unutra i još toliko na prostranoj terasi kad vremenske prilike to dopuste. U vanjskom dijelu objekta nalazi se Gentlemen‘s club koji ima pecalo i pogled na lovište u vlasništvu Vinarije, objasnio je voditelj restorana Damjan Oreč, pokazavši i dvije velike sobe „Koria“ i „Maximo“, koje imaju privatnost terase s predivnim pogledom. Restoran bi trebao raditi od utorka do nedjelje. Istaknuto je kako će biti otvoreni i za organizaciju raznih evenata.

Nešto novo što je ovom prilikom predstavljeno je nova etiketa vinarije, De Gotho Sauvignon blanc. Predstavili su i svoju premium rakiju Loza, kao i Loza barrique, čije etikete su zaista tek došle iz tiska, istaknuo je voditelj marketinga Kutjeva d.d. Karlo Sajfert.

Otvorenje su najavili su za idući tjedan te mole sve zainteresirane koji žele biti njihovi gosti i iskusiti što nudi Slavonska kuća Vinkomir,  da naprave rezervaciju zbog već dogovorenih događaja. Rezervaciju možete napraviti putem e-mail adrese ili na kontakt broj 099/475-0360.

Prva prilika za posjetiti restoran Slavonska kuća Vinkomir i bit će tijekom Festivala graševine i Gala večere koju organiziraju tim povodom. Svaki od ukupno sedam slijedova večere prati pomno odabrana graševina kutjevačkih vinara. Više informacija o večeri i rezervacijama dostupno je ovdje.