Scena

Posljednji poziv za Dobre vibracije #3 u Požegi!

04-07-2024 • 14:45
Rva
Požega je od sutra središte Dobrih vibracija uz dvodnevno izdanje Urban Festa, vidimo se!

Požega Urban fest, od milja zvana Coachella za ljubitelje vina i rakije, ove godine po prvi puta u dvodnevnom izdanju! Dio programa već smo najavili u lipnju, no budući da smo se već približili datumu održavanja, u emisiji „Jutro s Matkom“ ugostili smo organizatora Zvjezdana Marjanovića Zvekija koji je rekao nešto više o zadnjim pripremama te maestra Alana Bjelinskog koji će biti zadužen za ravnanje orkestrom, a koji je u naš studio donio samo riječi pohvale za cijelu organizaciju.

Sve nam se održava 5. i 6. srpnja kada imamo dva dana pjesme, dva dana plesa, dva dana zaista dobrih vibracija na prostoru bivšeg atletskog stadiona u Požegi, prostoru dobro znanom i voljenom od strane mnogih Požežana. Osim tamo, Park pod gradom bit će prigodno uređen od strane Turističke zajednice Grada Požege za nastup međimurskog sastava Scifidelity Orchestra od 20 sati.

U petak se zabavljamo uz Big band i njihove goste!

Na glavnoj pozornici će se potom predstaviti Big band Požega kao domaćin, pojačan gudačkim orkestrom i gostima. Tu je Ante Gelo koji će se predstaviti na pet kompozicija, a od pjevača su tu Bruna Oberan, Nera Mamić, Goran Bošković i jedan zanimljiv voditeljsko/pjevačko/glumački par, Faris Pinjo i Ana Uršula Najev te Tatjana Matejaš Cameron Tajči. Svime time će ravnati maestro Alan Bjelinski, mislim da to sve govori što se može očekivati, jedna najviša razina umjetnička, ali i zabavna. Program je usmjeren prema svim generacijama.

U subotu nam sviraju Elemental, Let 3 i Letu Štuke!

Subota je drugi festivalski dan, prvi bend koji će otvoriti je Elemental, nakon njih slijedi nastup riječkog rock banda Let 3 koje također ne treba posebno predstavljati. Festival će zatvoriti sarajevski bend Letu Štuke koji nikad nije nastupio u Požegi i mnogo sugrađana se raduje tom nastupu.

„Jučer je bilo okupljanje svih sudionika koji dolaze u petak, došli su naši kolege glazbenici. Imali smo jučer prvu probu u prostoru Fakulteta, dali su nam odličan prostor i hvala im jer puno nas je i tamo smo mogli vježbati u formaciji kao da smo na pozornici. Vidjeli smo da će to biti jako lijepo, to je bila prva proba s gudačkim orkestrom iz Zagreba, ali to su profesionalci. Kad ih se da u prave ruke, onda su još i veći!“ – rekao je Zveki.

Nakon Big banda i gostiju, predstavit će se Electric corn, također poznata ekipa koja najavljuje ples i dobru zabavu!

„To je jedan presjek plesne disko glazbe 80-ih godina, one najljepše ere iz koje imamo bezvremenske hitove koji nas jednostavno vrate u to vrijeme. Čitava naša filozofija oko tog benda je da se pleše, da ima taj groove, da je moderno i retro, ali i bogato. Danas su bendovi koji imaju jedanaest članova i tonca rijetki jer svi idu po onoj logici „manje svinja, gušći napoj“. Super je program, pretprošle godine smo svirali u Kolibi21, često sviramo i zovu nas na sve strane, ali ne bismo htjeli da nam se to pretvori u posao već da je to hobi u kojem uživamo. Program će trajati do negdje 1 u noći, nećemo dužiti jer nam u subotu dolazi novi program i tri velika benda.“ – rekao je Zveki.

Maestro Alan Bjelinski dodao je kako je repertoar spreman te da se radi o ljudima koji žive glazbu svaki dan.

„Gudači su orkestar koji je stvoren s užasno puno truda i ljubavi, ne samo na Urban festu. Kao u sportu, atletici, nogometu, mi također moramo trenirati svaki dan po par sati jer umjetnost ne pita za vrijeme. Onaj tko je jako dobar muzičar, njemu ne treba vjerovati već onome koji je uvijek nezadovoljan sam sa sobom, to se događa ovdje. To su ljudi koji dolaze u studio i snimaju sve stilove glazbe, a mi smo staromodni i uzmemo neki bas u ruke, ja čak uzmem neki štapić koji ne proizvodi nikakav ton. Moj prijatelj Zveki i ja smo već iskusni i vrlo brzo možemo prepoznati neke vrijednosti, čovjek je došao ovdje i prepoznao da može pronaći ljude s kojima može napraviti jedan divan opus – a opus je ogroman. Stvorio je top orkestar i tim, shvaćanje glazbe kroz više sfera, sretan sam da sam pozvan doživjeti tu energiju i radost. Jučer smo bili na roštilju, nakon toga su u 11 navečer došla dva klinca i rekli „ajmo malo još probati“. To ne postoji, to samo može biti čežnja, ljubav i vjera u ono što radiš. Stalno hoćeš bolje izbrusiti taj dijamant, a Urban fest je dijamant koji se brusi i ide dalje, sve je ljepši i ljepši, svaka čast!“ – rekao je Alan Bjelinski.

Najavljuje se jako lijepo vrijeme i topla noć, što je preduvjet da će biti zaista Dobre vibracije u Požegi!

„To je jedan lijep, kulturan i zabavan program na otvorenom, mislim da Požežani koju su ipak istančanog ukusa, da neće biti razočarani – dapače! Nećemo predugo da ne smetamo ljudima, ali unaprijed se ispričavam jer mora biti neke buke. Možemo se strpjeti dva dana da nam bude svima lijepo, a onda ćemo po starome. Imamo informacije da će se taj prostor uređivati i bit će pravi otvoreni koncertni prostor u srcu grada. To je veliki benefit za sve koji će poželjeti raditi nešto, podržavam to od srca i želim da uspije. “ – dodao je Zveki te naglasio kako je ulaz potpuno besplatan, zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi, tvrtki Agronom, Turističkoj zajednici Grada Požege te Ministarstvu kulture i medija, a uključio se ove godine i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu